Kwam er uit Kenia vorige week goed nieuws dat het Coronavirus op de terugweg was en iedereen weer begon zijn kleine toko op te bouwen, werd nu  weer bekend dat het virus weer op zijn retour is, weg verkoop langs de weg, dus werkeloosheid dus honger. Father Folkert Kruis belde gisteren via WhatsApp om dit vervelende nieuws te vertellen.

Wij zijn dan ook heel blij dat de mondkapjesactie zo goed loopt. In Tuitjenhorn maar zeker ook in Warmenhuizen zie je mensen met een mondkapje van de Stichting Vrienden van Joseph. Een prachtig resultaat en we hopen ook aan het eind van de maand een mooi bedrag over te kunnen maken aan de Fadhyli groep in Kitale, de groep die werkt onder de armen en zieken in die omgeving. Nel je hebt het goed voor elkaar, Geweldig! Dank voor al je werk en het rondbrengen door weer en wind.

Ook de wandeltocht is van start gegaan en al werkt het weer niet mee, toch hebben al een aantal mensen de wandeltocht gelopen en volgens hen is het een prachtig rondje. Dus aarzel niet en haal een route bij DEEN, Slager het hof van Blankendaal, en de Reformwinkel. In de vakantie een mooie bezigheid met de jeugd waar het ook goed voor is in de vakantie een frisse neus te halen.

Dan schiet de bouw van de voorgezet onderwijs school in Mwitha ( Kenya) ook op en worden de eerste twee lokalen eind deze maand opgeleverd zodat de Jeugd zo gauw de scholen opengaan niet meer onder een afdak of buiten les moeten krijgen. Volgend jaar hopen we nog één lokaal te bouwen en dan het laatste lokaal in 2022. Dat duurt nog even maar als u weet dan het per lokaal € 10.000 kost dat kunt u ook begrijpen dat we moeten proberen het geld bijeen te brengen. Gelukkig helpen de ouders met het bikken van de stenen voor de bouw en de fundering, Benjamin onze aannemer maakt er weer een prachtige school van. We houden u op de hoogte.

U ziet wij zitten niet stil en doen ons best om zoveel mogelijk geld bijeen te halen, maar dat kunnen we niet alleen, daarom zijn we U heel dankbaar dat U ons blijft steunen,

Want samen kunnen we veel – Samen zijn we sterk!

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *