Vorige keer heb ik u verteld welke acties wij dit jaar organiseren om de €850 bijeen te brengen voor de Vastenactie van dit jaar en waar het geld naar toe gaat.

De vastendoosjes gaan na de voorjaarsvakantie met de schooljeugd mee. De vastenzakjes ontvangt u bij de Jacobsschelp van volgende keer (vlak voor Pasen) en dus licht de nadruk in dit stukje op de Vastenmaaltijd.

Wij organiseren deze maaltijd nu al enkele jaren en het is iedere keer weer een gezellige bijeenkomst. Het eten is eenvoudig, precies zoals bij een vastenmaaltijd past. Het bestaat uit boerenkool, steeds weer gesponsord door de Koninklijke VEZET. Ook de aardappelen zijn gesponsord, zoals ieder jaar door Jan Bruin. Over de worst, die natuurlijk bij de boerenkool hoort zijn we nog in onderhandeling. En ook de jus, het toetje en de koffie is allemaal gesponsord. De gezelligheid verzorgen de aanwezigen zelf. Door samen te eten, maken we van een eenvoudige maaltijd een gezellig half-vasten-feestje.

Door al de sponsoring kunnen we de kosten voor de maaltijd op 22 maart heel laag houden en houden we veel geld over voor de vastenactie zelf. We hebben tevoren berekend hoeveel geld er binnen zou moeten komen om het project te kunnen financieren. De vastenactie legt dan de helft van het geld erbij. Zoals verteld ondersteunen we de Dovenschool en dan m.n. de aanschaf van speel- en spelmateriaal. Op die manier helpen we de kinderen, die intern op de school zijn, zich nog beter te ontwikkelen. Spelen is namelijk zo belangrijk. Niet alleen kun je je energie kwijt, je leert ook samenspelen en je steeds makkelijker te bewegen. Bovendien is vervelen dan ook niet echt meer mogelijk. Een relatief klein project heeft dan een groot effect.

Wilt u mee-eten op zondag 22 maart om 17.30 uur in de Hoge Akker? Neem dan contact op met :

Liesbeth Blommaart, Bladstraat 5, tel.nr. 0226-391403

Mariosé Blommaart tel.nr. 0226-392548

Greet Bleeker, Dorpsstraat 5, tel.nr. 06- 1279 7855

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *