Op zondag 26 maart organiseren we weer de Vastenmaaltijd.. Zoals altijd een heerlijke boerenkoolstampot, gekookt door de mannen van het Ahoj. De maaltijd kost € 10,- per  portie. Aanmelden kan via de flyer elders in dit blad of via de mail: info@vriendenjoseph.nl . De opbrengst van de vastenmaaltijd komt volledig ten goede aan ons nieuwe project in Kiriita. In het dorpje Kiriita in de parochie Kapsara gaat een ‘Social hall’ gebouwd worden.

Oorspronkelijk was het de bedoeling een medische post te bouwen, maar na veel overleg (zie foto) werd duidelijk dat een social hall veel beter is voor de gemeenschap van Kapsara.

De medische post kan in de social hall worden ingericht. In het soms onherbergzame gebied rondom Kiriita heel erg nodig. Maar in de social hall kunnen ook cursussen worden gegeven aan vrouwen, waardoor hun (financiële) zelfredzaamheid veel groter wordt. Kortom: een  mooi voorbeeld van hoe we in overleg met de mensen in Kenia tot de beste oplossing komen.

Naast deze grote projecten steunen wij natuurlijk ook nog steeds de activiteiten van de Fadhiligroep en het KAP (Kitale Aids Project). Wist u dat u ook heel handig via onze website www.vriendenjoseph.nl kunt doneren? Daar vindt u ook informatie over onze projecten en over de projecten die inmiddels zijn afgerond. En natuurlijk hebben we de updates op Facebook en Instagram.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *