Wat een geweldig jubileumweekend 24 en 25 september voor de Stichting Vrienden van Joseph. We kijken er nog steeds met veel blijdschap op terug.
Het feest begon op vrijdagmorgen met een Eucharistieviering in het St. Jozefpark door Father Folkert Kruis en Father Joseph Kimotho. Een sfeervolle viering en na afloop even gezellig nazitten met een aangekleed kopje koffie.
Zaterdag was het de grote dag voor de taartenbakkers. Er waren mooie taarten en cup-cakes gebracht door deelnemers in 2 categorieën: jeugd tot 14 jaar en volwassenen. Voor de jury bestaande uit Cor Quint (wethouder), Piet Beemsterboer (oud-bakker en docent banketbakkerij) en Arnold Hoorn (voorzitter Hollandia-t) en de beide Fathers was het zeker geen gemakkelijke taak. Er werd geproefd, punten gegeven en overlegd en uiteindelijk viel de beslissing. Het was spannend tot het laatste moment, want bij de jeugd kwam de jury op een gelijk puntenaantal. De winnaar had zijn bakmengsel zelf samengesteld en dat leverde een extra punt op. De eerste prijs ging naar Roan Blom met een prachtige Kenia taart, de tweede prijs ging naar Noemi Hooglugt. Zij had heel veel werk gemaakt van de decoraties. De derde prijs ging naar Alice Hooglugt. Bij de volwassenen viel de prijs op de prachtige taart van Jacqueline Blankendaal-Bruin.

Daarna kon er van al het lekkers geproefd worden. Het was een gezellig slot van de taartenbakwedstrijd. Met heel veel dank aan alle juryleden en helpers/sters, die deze middag mogelijk maakten.

Op zondag was de feestelijke eucharistieviering waarin beide Fathers Folkert Kruis en Joseph Kimotho voorgingen, ondersteund door de zang en dans van het JAMBO koor. Een prachtige viering waar heel wat voorbereidingen aan vooraf gingen. Door veel hulp van eenieder werd het een fantastische dienst. Tot slot was er nog een receptie in de Hoge Akker met nog weer een paar gezellige uurtjes.Met dank aan het parochiebestuur die de collecte schonk, de kosters, de misdienaars, de dames van de koffie en het JAMBO koor. Dank ook voor de mooie woorden namens het parochiebestuur door Elma Beemsterboer gericht aan Father Joseph en de stichting.

Ook met dank aan al onze sponsors die ons al 25 jaar helpen onze projecten te verwezenlijken in Kenia. En ook aan Slagerij ’t Hof van Blankendaal, Bolle Hendrik, Cadeauwinkel Claudia Blokdijk en de Marlequi, die met bloemen, attenties en lekkernijen ons geholpen hebben er een fantastisch feest van te maken.

Het was een zilveren feest met een gouden randje. Father Folkert zei in de preek: “25 jaar geleden is de stichting opgericht om projecten te realiseren in Kenia, maar ook om voor de gemeenschap van Tuitjenhorn een venster te zijn op de wereld, een wereld ver weg in Kenia.” Het jubileum geeft ons veel inspiratie om ons werk nog jaren voort te zetten.
En dank zij alle gulle giften rond het jubileum kunnen we de hemelwateropvang op de school in Kaplamai direct gaan realiseren.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *