Projecten kosten veel geld. Om er voor te zorgen dat dit geld, verkregen uit donaties en acties, goed besteed wordt houdt de Stichting een vinger aan de pols en rapporteert over de voortgang van de projecten.  Hier het 1e Voortgangsrapport vanuit Kiriita. Als u vragen heeft neem dan contact op via info@vriendenjoseph.nl Wilt u ons helpen dit project of andere activiteiten te ondersteunen? Kijk dan op deze pagina.

Gemeenschapshuis Kiriita

In februari 2023 is er met de mensen in Kiriita, een klein dorp in Trans-Nzoia County, in het noord-westen van Kenia, uitgebreid gesproken over de bouw van een gemeenschapshuis/Social hall met de voormalig voorzitter, mevr. Liesbeth Blommaart.

Zij heeft het dorp bezocht en gesproken over het belang van dit Social Hall voor de gemeenschap, en met name voor de vrouwen en kinderen. Maar ook over wat zij zelf kunnen bijdragen en dat een kleine stichting als de onze beperkte middelen heeft. De uiteindelijke tekening is dan ook gebaseerd op een eerder door ons gebouwd Social Hall in Hututu, een klein dorp gelegen in hetzelfde gebied.

Men bedrijft in dit gebied voornamelijk landbouw. De bevolking is arm en het gebied is lastig bereikbaar. Hierdoor zijn veel van de oude gebruiken in stand gebleven. Vooral voor de vrouwen kan een gemeenschapshuis veel betekenen, omdat er een emancipatie-proces op gang gebracht kan worden. Dit proces is zowel economisch als sociaal belangrijk, waardoor de positie van de vrouwen kan worden versterkt. Dit komt iedereen ten goede, omdat hiermee de armoede kan worden bestreden.

Als het gebouw er eenmaal staat kunnen er cursussen gegeven worden voor mannen en vrouwen om deze emancipatie op gang te brengen.

De Stichting heeft heel duidelijk aangegeven dat de infrastructuur, oftewel het gebouw zelf, de prioriteit heeft. Daaraan wil zij graag haar medewerking geven. De totale kosten hiervoor bedragen zo’n €35.000.

Dit is voor een kleine stichting als de onze veel geld. Daarom willen we dit in 3 fasen, 3 jaren bijeenbrengen.

fase 1:             het klaarmaken van de bouwplaats, het plaatsen van de fundering, het klaarmaken voor de plaatsing van de muren. Fondsenwerving tussen januari 2023 en december 2023

Totale kosten: €12.000 à afgerond!

fase 2:             plaatsen van muren en dak. Fondsenwerving tussen januari 2024 en december 2024.

Totale kosten: €12.000

fase 3:             afmaken van het totale gebouw door plaatsen van ramen, deuren en pleisteren van de wanden. Fondsenwerving tussen januari 2025 en december 2025.

Totale kosten: €11.000

 

In december 2023 is het eerste bedrag van €12.000 overgemaakt. Het is bijeengebracht door bijdragen van sponsors van de Stichting, diverse acties zoals de Hemelvaartfietstocht en de Vastenmaaltijd, verkopen op de Koningsmarkt en de Pompoenfair en de inbreng van diverse foundations. Zo ontvingen we bijdragen van 40MM, KOOK, Keer op Keer en Benevolenta.

Onze zusterstichting in Kenia, Friends of Father Joseph is, i.s.m. onze vaste aannemer Benjamin Sifuna direct gestart met het aanleggen van de fundering en het afsmeren van de vloer.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uitzetten van het gebouw

 

 

 

 

 

 

 

Aanleveren materialen fundering

 

 

 

 

 

 

 

 

uitgraven en opbouwen fundering

 

 

 

 

 

 

 

afvlakken van de vloer

 

 

 

 

 

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *