Al vele malen hebben wij u verteld over de nieuwe Stichting Vrienden van Joseph die we op wilden zetten in Kenia omdat, mochten de 2 Fathers ons niet meer kunnen helpen, wij ons werk daar voort kunnen zetten.

Zo reisde ik 28 november richting Kenia om daar de handtekening te zetten onder de akte waardoor de “FRIENDS OF JOSEPH FOUNDATION IN KENYA” een feit was.

Friends of Joseph Kenya 1024x768 Actueel NieuwsDe groep van 5 was bijeen o.l.v. de Lawyer. Het was een hele inspannende dag waarin het hele document van 23 pagina’s woord voor woord werd voorgelezen, en dat in het Afrikaans/ Engels. Gelukkig had ik het op papier en kon ik alles redelijk volgen. Ze waren allemaal erg serieus en er werden dan ook vele vragen gesteld. Om half 4 was het zover en konden we één voor één onze handtekening zetten en was onze stichting in Kenia op 2 december 2017 een feit.

Zoals gewoonlijk moest ik trakteren op een geroosterde geit maar omdat hij niet voorradig was werden er een paar kippen klaargemaakt.

Het was voor mij een bijzondere maar vooral voor ons allemaal een hele speciale dag.

De bedoeling was om naast de handtekening toch wat vakantie te houden, maar als je daar bent kom je toch van alles tegen. Zo was James een student van ons klaar met zijn examen en zat thuis te wachten op de uitslag.

Daar schiet je weinig mee op en voor studenten is er geen werk zoals hier, dus hebben we hem naar een computercursus gestuurd voor de komende 4 maanden. Dan is hij in ieder geval bezig en loopt hij niet op straat. Weer € 50,00 die wel betaald moest worden. Zo kwam ik nog het een en ander tegen toen ik met Father Folkert richting zijn oude stek in Kaplamai ging, daarover de volgende keer.

Als u dit leest is ook onze groep in Tuitjenhorn uitgebreid. Peter Buur heeft zich bereid verklaard mee te helpen en denken om ons werk hier uit te breiden en samen te werken met onze nieuwe groep in Kenia, zodat we nog meer kunnen betekenen voor de minder bedeelden in Kenia.

Welkom Peter en we rekenen op een fijne samenwerking.

Met vriendelijke groet namens onze stichting:

Vrienden van Joseph, 12 januari 2018

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *