Hierbij een bericht vanuit Kenia door Liesbeth Blommaart-Meeuwissen. Zij is weer op bezoek in Kenia.

Ruim 2 weken geleden vertrok ik naar Kenia. Weer een hele ervaring, want er was nogal wat veranderd. Vooral de armoede is toegenomen. De rug van Father Joseph wordt ook steeds slechter, zijn linker been laat het afweten, dus een oplossing is een auto met automaat, maar hij is zo arm, dat zit er dus niet in. Soms is het rijden met hem geen pretje.

Ik begon mijn avontuur zoals altijd in Kamea, de jeugdgevangenis. Bij de jeugd die daar om een of ander delict zijn. Ze worden daar heropgevoed en leren een vak, zodat als ze na 6 jaar vrij komen, kunnen gaan werken . Zondag naar Kamiti de gevangenis waar de zeer lang gestraften of levenslang gestraften zijn. Altijd weer bijzonder om daar de eucharistie mee te mogen maken.

Maandag vertrokken we naar Kaplamai, twee dagen met de auto, omdat Father Joseph niet zo lang kan rijden. Wat een weerzien met alle mensen daar. We logeerden bij Father James, een hele aardige priester. Ondertussen was Father Folkert daar ook gearriveerd. Wat een happening. De mensen die ik daar tegen kwam, iedereen was zo blij me terug te zien.

Na de mis op zondag waren de single mothers er en veel andere kennissen. Ook Jacinta van de KAP (Kitale Community Advancement Programme) was er, een Nederlandse vrouw die daarvoor werkt. Wij ondersteunen deze organisatie financieel.

Maandag naar de moeder van Father Joseph, die erg ziek was. Ze is nu 102 jaar oud, maar haar hoofd is nog heel goed.

De volgende dag was het afscheid van Father Folkert en Kaplamai, dat was zwaar

Met Father Joseph ben ik teruggegaan naar zijn huis, waar zondag een feest georganiseerd wordt ter ere van James, die een maand geleden besneden is en nu als man terug komt uit isolatie . Een traditie van de Kikuyu.

Donderdag kom ik weer thuis na een hele fijne tijd. Het is hier heerlijk warm 21 gr. Dus dat zal wel even moeten wennen.

Vanuit een zonnig Kenia, heel veel groetjes

Liesbeth Blommaart

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *