Meedoen met de Boerenkoolloop van Nova is altijd weer een leuke ervaring. Het is een leuke wandeling en dan ervaar je dat het hier rondom Tuitjenhorn toch prachtig is. En het zakje boerenkool na afloop is altijd leuk. Dat herinnert mij er in ieder geval steeds weer aan dat het tijd wordt om de Vastenmaaltijd te gaan voorbereiden.

Vorig jaar hadden we nog een heel gedoe, want de boerenkool was bijna op. Dit jaar zijn we wat vroeger in het jaar, want Aswoendag is al op 14 februari. Dan zal de maaltijd begin maart vallen. Dan zou het toch gewoon moeten lukken.

Dit jaar willen we ook iets organiseren voor de kinderen in de vastenperiode. Iets wat misschien niet zoveel met vasten te maken heeft, maar wat er wel voor kan zorgen dat zij op de hoogte zijn van wat wij in Kenia doen en voor hen leuk is.

In ieder geval houden we op zaterdag 16 december een winter-puzzeltocht. Deze is bedoeld voor gezinnen. We zijn nog druk met de organisatie, dus veel kan ik er niet over vertellen. In ieder geval heeft het iets met kerst te maken, iets met GPS (als dat lukt) en met warme chocolademelk.

Boerenkool en warme chocolademelk zijn echte winterse zaken.

In Kenia kennen ze iets dat wel wat op boerenkool lijkt, maar het heeft ook iets van spinazie. Het heet Sukuma wiki. Het is heel voedzaam en is het hele jaar verkrijgbaar. Het wordt gekookt met ui en specerijen. Meestal eten ze het met ugali. En dat is dan weer gemaakt van maismeel. Father Joseph eet het liefst de donkere variant, waarin ook nog guave zit. Ik vond zelfs een recept voor ugali op een Nederlandse kookwebsite. Ze vormen het tot een halve bol. Daarnaast komt dan de Sukuma wiki. Het is niet vies, maar echt genieten vind ik het ook niet. En zeker niet als dit vrijwel iedere dag op tafel komt. Meestal zonder vlees, op luxedagen ook met vlees, maar dat is eigenlijk te duur.

Op de foto ziet u het geserveerd in een restaurant. Want zelfs als wij met Father Joseph in een hotel eten, bestelt hij wat hij het liefste eet.

Als u wilt kunt u 16 december alvast op de agenda zetten.

 

Een overzicht van onze projecten vindt u op de website en we zijn te volgen via Facebook en Instagram.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *