Vorige keer schreef ik u over het verlies van Greet. Zij heeft de Stichting echter een mooie erfenis achter gelaten. Niet alleen door alles wat zij heeft gedaan, maar ook omdat bij haar afscheid veel mensen een bijdrage hebben achtergelaten i.p.v. bloemen te kopen. Inmiddels is dit bedrag opgelopen tot ruim €700. We willen dit geld besteden aan iets in het dorp Kaplamai. Dit is het dorp waar Klaas en Greet zoveel zijn geweest. Zij hebben hier veel betekend en het dorp betekende veel voor hen. Als we op bezoek gaan in Kaplamai zullen we hier met Father James over spreken. Dat is beter dan alleen via de app of mail iets te bedenken.

Ondertussen gebeuren er in Kenia persoonlijk en landelijke rampen. Na de verschrikkelijke overstromingen, die in grote delen van het land huizen hebben weggestuurd en enorme invloed hebben gehad op de landbouw, zijn er nu de voedselrellen.
Het voedsel was al schaars en duur geworden door het water en nu komen daar de Btw-verhogingen bij. Vooral de jongere generatie Kenianen zijn in opstand gekomen. Ongetwijfeld zitten daar ook bewegingen achter die de regering niet goed gezind zijn en gebruik maken van de stammenstrijd die diep geworteld is in de Keniaanse maatschappij.
Wij hopen via bijvoorbeeld de Fadhili groep mensen te helpen, die dat echt nodig hebben.

Maar we werden ook geconfronteerd met een persoonlijke ramp voor Father Joseph. Hij stuurde ons bericht dat hij een flink ongeluk heeft gehad. Toen hij terugkwam van een bezoek aan zijn moeder in de buurt van Kitale, heeft hij een motor proberen te ontwijken die hem tegemoet kwam, omdat deze een vrachtwagen inhaalde. Hij stuurde de kant in en botste daar bovenop een betonblok dat daar lag. Gelukkig is Father Joseph er goed vanaf gekomen met wat blauwe plekken en stijve spieren, maar zijn auto is total loss. Dat kunt u op de bijgevoegde foto zien.


De ramp zit hem erin dat Father Joseph niet zonder zijn auto kan! U heeft hem kunnen zien rondlopen. Dat gaat hem bepaald niet gemakkelijk af. Zijn rug is behoorlijk beschadigd en alleen door inten ieve therapie, een enorm doorzettingsvermogen én hoge pijngrens is nog voorkomen dat hij in een rolstoel is beland. Geld om een nieuwe auto te kopen, waar hij dus behoorlijk van afhankelijk is, heeft hij niet. Hij leeft van wat anderen hem toestoppen en het kleine beetje geld dat hij van het bisdom Kitale krijgt, omdat hij voorgaat in de gevangenis.

Ook wij als stichting hebben niet zoveel geld over dat wij dat voor hem kunnen doen. Tenslotte is ons geld bedoeld voor de projecten die we steunen. En ook wij drietjes kunnen hem niet een andere auto cadeau doen, zo rijk zijn we nu ook weer niet.
Daarom een verzoek, mocht u hem willen helpen bij de aanschaf van zijn nieuwe auto, dan kunt u een bedrag overmaken aan de Stichting, Rabobank NL28 RABO 0155 9930 11 t.n.v. St. Vrienden van Joseph. U kunt ook direct doneren via deze link.

En, zoals mijn moeder dan altijd schreef “alle kleintjes maken één grote”. Misschien dat we samen zoveel kunnen sparen, dat hij in ieder geval iets nieuws kan vinden.

Een overzicht van onze projecten vindt u op de website en we zijn te volgen via Facebook en Instagram. Via de website kunt u uw eventuele bijdrage ook gemakkelijk overmaken.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *