De vakantie zit er weer op en we gaan weer met volle moed aan het werk.

Niet dat we stilgezeten hebben in de vakantie, onze activiteiten gingen gewoon door.
Zo hebben we met een aantal dames bollen gepeld bij de Fa Pronk op het Rijpje, dit jaar iel aan aantal dames die konden pellen wat tegen, toch hadden we met elkaar nog 99 bakken gepeld en 10 extra bonus bracht het mooie bedrag op van € 350,00. Een mooie sponsoring erbij van de familie. Bedankt aan allen die hebben meegewerkt aan deze actie.

En dan Theo, die ging, zich gehuld in een shirt van de stichting, op weg naar Nijmegen om daar de 4 daagse te lopen en tevens wat reclame voor onze Stichting.

.
Er waren meer mensen van de Stichting die meeliepen, zoals Marja en Peter Buur, daarvan is echter geen foto beschikbaar, maar ze liepen er wel. Prachtig dat jullie deze tocht volbracht hebben.

Ook verkoop onze slager Frank nog steeds de “JOSEPHBURGERS” 4 voor € 5,00 waarvan € 1,00 voor onze stichting. Een prachtige geste. Zo komen we aan onze centjes om de mensen in Kenya te helpen.

Father Folkert terug van zijn vakantie trof een geheel verandert Kisumu aan. De verkoop tentjes langs de weg waren weg, de haven wordt volledig opgeknapt opdat ze het vervoer via het Victoriameer willen stimuleren en de spoorlijn wordt gerenoveerd zodat ook de trein vanuit Nairobi naar Kisumu kan rijden. Maar arme mensen! Iedereen die een klein verkoop tentje had of zomaar langs de weg hun spullen verkochten zijn weg, dus geen werk meer, weer vele die in armoede moeten leven. Je snapt niet waarom de regering dit allemaal doet. Ook Father Folkert snapt er niets meer van, maar krijgt weer zoveel arme mensen die zijn hulp vragen.
En als je bijna 84 bent is het wel moeilijk ermee om te gaan. Maar hij blijft bezig, zo heeft hij weer een nieuw baantje om met regelmaat in de weekenden voor te gaan in de gevangenis in KIsumu en geeft hij nog 1 dag in de week les aan jongens die in een opleidingsinstituut voor Mill Hiller gaan studeren.
Daar blijf je jong bij is zijn motto.

Dit was weer het laatste nieuws, wij gaan ons weer voorbereiden op de komende acties, ook wij moeten doorgaan met als voorbeeld onze beide Fathers die van geen stoppen willen horen.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *