De Vastentijd zit erop en we hopen dat u allemaal uw vastenzakje ingeleverd hebt, en de jeugd hun vastendoosje mee naar school heeft genomen, zodat we de meisjes in de gevangenis kunnen helpen weer een goed en betrouwbaar leven op te bouwen.

Pasen komt eraan en we hopen op mooi weer ook tijdens de Koningsmarkt die het eind van volgende week op het programma staat.
Wij zijn dan ook weer van de partij, want toen we in maart terug kwamen uit Kenia hebben weer een map vol met projecten mee gekregen. O.a. Bouw van een secundaire school – 2 waterprojecten – speeltoestellen voor de doven en blinden school – ondersteuning aan studenten – de straatkinderen het ziekenhuis – de Fadhyligroep en de members of Botwa niet te vergeten, die al jaren vragen om een pick-up om zieken naar het ziekenhuis te vervoeren, voedsel op te halen en rond te brengen, zeker in deze tijd, waar het eten en water zeer schaars is, want het is er heel erg droog, en zeer warm. Ook dat hebben wij op onze reis ervaren. Géén regen, de voedselvoorraad raakt op en er kan niet geplant worden omdat het zo droog is. Dus geen nieuw voedsel.  Deze week kreeg ik nog een brief van Father Folkert, die om hulp vroeg omdat hij de mensen zag sterven van de honger en de dorst.
Geen water, daarom gaan we nu 2 waterputten aanleggen in een gebied dat ver verstoken ligt van de bewoonde wereld. Ook daar wonen mensen en daar zijn scholen. Ik ben daar geweest over 30 km. deden we ruim 1 ½ uur, zo slecht was de weg, als je dat een weg kunt noemen. 2 grote secundaire scholen – een lagere school en een dorp waar bijna geen water te vinden was.
Dagelijks kwamen er ezeltjes om water te brengen, daar moet geholpen worden en daar zetten we ons ook dit jaar voor in.

Tijdens de Koningsmarkt wordt onze waterput weer tevoorschijn getoverd en verkopen we naast onze Afrikaanse spullen ook flesjes water, want:

WATER IN KENIA EEN TRAKTATIE – U HELPT ZE MET EEN DONATIE!!

We wensen iedereen Mooi Paasdagen en voor ieder die eropuit trekt: Veel plezier en een fijne vakantie!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *