Zondag 19 mei was het grote dag voor 9 kinderen uit groep 4. Zij deden hun 1ste Communie. En al meer dan 20 jaar doen deze kinderen samen met alle leerlingen van groep 4 een paaseitjesactie. Gestimuleerd door de dames van de werkgroep en de leerkrachten verkopen de kinderen rond Pasen eitjes voor de derde wereld De leerlingen brachten met hun actie het prachtige bedrag van € 500,00 bijeen. Om even stil van te worden.

Zo leren ze we; om zich ook in te zetten voor kinderen die het veel minder hebben  dan wij hier in Nederland. Dit jaar was het voor het Babyhome in Ranga’la. Hier worden baby’s die te vondeling gelegd zijn opgevangen en verzorgd. Dit tehuis wordt niet gesponsord door de regering, dus moeten deze zusters het doen met giften en gaven van derden.

We zijn er geweest en het ziet er allemaal piekfijn uit. We hadden 25 kg baby kleertjes mee en een cheque van  € 1.000 om de keuken af te bouwen. Dat is nu gelukt en van de opening hebben wij leuke fotootjes ontvangen. Ook vroegen ze geld voor 50 stoeltjes en 6 tafels voor de eetzaal. Zodat alle grotere kinderen tot 4 jaar netjes aan tafel kunnen eten. De helft daarvan is al  binnen. Dus nog even sparen.

Zo zijn we ook gestart met het boren van de 2 waterprojecten in Benon en Saboti, een hele klus want ze moeten dwars door een rots. Maar met een machine van de minister van water moet dat zeker lukken. Zo komt er op 2 plaatsen echt midden in de bergen voor de mensen die daar wonen weer schoon water. Ik hoop dat het met Hemelvaartsdag prachtig weer is en vele van u op de fiets gestapt zijn om ons mooie rondje te  rijden en zo ook na de Koningsmarkt weer geld bijeen te krijgen voor deze 2 waterprojecten.

Straks komt het bollen pellen er weer aan en dan even rust om weer te kijken welk acties we kunnen voeren om de mensen die het veel en veel  minder hebben dan wij te helpen waar dat nodig is.

Samen werken is het mooiste werken wat er is.

Wij zijn niet van de grote bedragen want ons motto is nog steeds:

VELE KLEINTJES – MAKEN ÉÉN GROTE!!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *