Na een prachtige maand in Kenia, waarin we weer veel hebben kunnen doen, zijn we 19 maart weer geland in ons koude kikkerlandje. Het was wel even schrikken, vertrekken met 34 graden in Nairobi en dan hier rond het vriespunt als wij heelhuids op Schiphol landen.

In de Aftrap heeft Mariosé u op de hoogte gehouden van onze activiteiten, veel wil ik u vertellen maar laat ik starten met ons eerste project een bezoek aan Kamae de gevangenis voor meisjes van 14 tot 18 jaar. Samen met Julia bezochten we deze groep om er de eerste 3 computers af te leveren , gerealiseerd met behulp van de schenking van de fam. Ruigrok en eens te kijken hoe het bij ons project werkt.

We hebben onze ogen uitgekeken wat ze dit jaar naast hun computercursus hadden gedaan.! Een hele volkstuin waarvan ze zelf konden eten en ook nog hun groenten konden verkopen aan de gevangenisbewaarders zodat ze weer nieuw zaad e.d. konden kopen. De tuin zag er echt heel goed en verzorgd uit.

Tijdens de computerlessen via de Universiteit van Nairobi werden de meisjes ook nog verrast met handbalshirts en een voetbal. Dat was voor hun echt wel de kers op te taart. Hoe blij waren zij met ons bezoek maar hoe blij waren wij dat ze nu zelf ook initiatief namen om dingen zelf te ontwikkelen. Het gaat goed met dit project al zijn er zeker nog een aantal computers –  printer – kopieerapparaat en een  beamer nodig. Daar gaan we ze dan ook dit jaar mee helpen.

Ook bezochten we de jongens gevangenis. Hetzelfde verhaal, wij hebben ook nog een aantal computers nodig was hun vraag. Wij werken nu met 4 personen met 1 computer, er stonden er nog 5 niets te doen, daar waren geen kabels bijgeleverd en dat is dan wat Julia zei : “Oma ze denken hier niet door, ze leven met de dag.” En dat hebben we ondervonden, dus ik hoop dat we snel het geld kunnen sturen voor de kabels zodat ze weer met 5 computers extra aan het werk kunnen.

Dit waren onze eerste projecten die we bezochten. Heftig voor Julia, als je zelf 18 jaar bent en je ziet de jeugd van je eigen leeftijd daar vertoeven. Maar ze is een kei en pakte alles goed op.

Volgende keer weer een volgend project, we hebben nog nieuws genoeg,

Voor nu allemaal bedankt voor uw hulp, op welke wijze dan ook, Samen staan we sterk.

Wil je altijd op de hoogte blijven van de nieuwste ontwikkelingen bij onze stichting schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief! Je kan ook altijd reageren op onze berichten!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *