Twee weken terug las u een uitgebreid verslag van het jubileumfeest. We hebben er nog een tijdje van nagenoten, maar nu zijn we weer met de toekomst bezig. 

Vanaf volgend jaar gaan we een prachtig project steunen in Kapsara: de herbouw van een medische post. Deze post is nu gevestigd in een lemen hut, die, zoals u ziet op instorten staat. De verpleegkundige is dagelijks aanwezig, de dokter komt hooguit één keer per week langs. Dit project heeft een looptijd van 3 jaar. 

Kapsara is de geboortegrond van Father Joseph. Zijn moeder woont er nog steeds. Het is een arm gebied. Het sterftecijfer van de kinderen tot 4 jaar bedraagt 75%. Van alle kinderen die wordt geboren haalt 75% het vijfde levensjaar niet. Dat is een onvoorstelbaar getal. Armoede, honger, HIV, diarree en malaria eisen een grote tol.  

Het gezondheidscentrum gaat voorzien in medische zorg en voorlichting voor de plaatselijke bevolking. Het is de bedoeling dat mensen uit de plaatselijke bevolking ook worden opgeleid tot voorlichters. Dan snijdt het mes aan twee kanten. De verantwoordelijkheid voor het project ligt bij de diocees van Kitale. 

 Begin november gaan Liesbeth en Nel naar Kenia om te kijken hoe het staat met lopende projecten én om de school in Mwitha feestelijk te openen.  

 Via de  website www.vriendenjoseph.nl kunt u informatie over het project in Kapsara vinden en over de projecten die inmiddels zijn afgerond. En  natuurlijk hebben we de updates op Facebook en Instagram. 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *