Tijdens de laatste vergadering van onze stichting kwam Father Gerard Kraakman uit Langedijk langs om ons te vertellen over zijn bouw in van scholen en kerken in Nanga een van de armste gebieden rond het Victoria meer.
Dit jaar vierde hij zijn 50 jarig Priesterjubileum en al zolang werk hij in deze omgeving.
Het is er droog en dor en er groeit weinig, de mensen zijn daar erg arm, maar toch proberen ze hem te helpen door hun hulp bij de bouw. Er is een grote groep vrijwilligers. In de tijd dat hij in Nederland was hielp Father Kruis hem zondags met de H. Missen. Deze week is hij weer terug naar zijn mensen in Kenia.

Daarna begon de vergadering en konden wij vaststellen dat door uw hulp de keuken bij het Baby Home in Rangala afgebouwd kan worden.

Door de acties van de laatste tijd, waarin uw ons hielp met bollen pellen, en ging fietsen met Hemelvaartsdag, met een aantal giften en het prachtige bedrag van € 1296,35 van de lege flessenactie bij DEEN kunnen we nu € 3.000,00 overmaken voor de afbouw van de keuken – store en eetzaaltje, dit is voor de 2e groep baby’s die rond één jaar zijn en zelf kunnen eten.
Er worden nog steeds wekelijke pasgeboren baby’s binnengebracht. En als Father Folkert Kruis er is lijkt er altijd wel een baby binnengebracht te worden, de laatste keer een tweeling waarvan de moeder bij de geboorte overleden is. Iedere keer weer is hij er erg van onder de indruk.
Onze penningmeester Theo zal het geld z.s.m. overmaken zodat de afbouw kan beginnen. In februari hoop ik hier naar toe te gaan om te kijken of alles goed is gebouw en hoe we verder dit Babyhome kunnen helpen.

U ziet dat we met vele kleine bedragen veel kunnen bereiken. Daarom vergeet onze hutjes achter in de kerk niet, met uw kleine geld kunnen we samen veel doen.

Ons motto is dan ook ” Vele kleintjes maken één grote!”.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *