In onze laatste vergadering van dit kalenderjaar hebben we veel goed nieuws kunnen melden. Zo zullen twee projecten een bijdrage ontvangen van 40MM, te weten de gevangenis en de jeugdopvang en het Kitale Aids Project.We steunen de jeugdopvang bij de gevangenis in Nairobi al langere tijd door geld te geven aan de scholingsprojecten hier. Via deze projecten komt de jeugd in ieder geval met een diploma terug in de maatschappij. Verder ontvangt de gevangenis een bijdrage voor de persoonlijke hygiëne, zodat er
zeep e.d gekocht kan worden. Het Kitale Aids Project is aanvankelijk gestart om de vele aidspatiënten te ondersteunen. Inmiddels is het doorgegroeid naar een organisatie die zich inzet om de geestelijke gezondheid van Keniaanse jongeren te bevorderen.

Middels onze kerstgaven, die eind november al overgemaakt moeten worden om ze op tijd op de plaats van bestemming te krijgen, ontvangen bovenstaande projecten hun geld. Ook gaat er een kerstgift naar de Fadilhi groep, zodat zij in de kerstperiode iets extra’s kunnen doen
voor de armsten. Ook Father Joseph zal een kerstgift ontvangen. Dit kan ook hij goed gebruiken, want hij zorgt tegenwoordig voor de kinderen van zijn oomzegger. Het is gebruik in Kenia dat de oudste van de familie de zorg overneemt en dan maakt het niet uit of je priester bent, de zorg komt evengoed bij jou terecht. De vader van de twee jongens is een paar jaar geleden overleden en hun moeder is niet langer in staat voor ze te zorgen.
Mede dankzij uw bijdragen kunnen wij Father Joseph helpen om met kerst voor deze jongens iets extra’s te doen en ook de Fadilhi-groep iets extra toesturen.

Over de bijdrage gesproken. Ieder jaar stuurden wij u een kaartje met hierop het jaarbedrag dat u had overgemaakt. Die kaartjes zijn handig voor het invullen van de belastingaanslag. Het is echter een enorme klus om dit uit te zoeken en we hebben steeds minder bestuursleden die dit kunnen doen. U kunt echter met de zoekfunctie op uw bankaccount heel snel zien welke bedragen u heeft overgemaakt naar onze Stichting. Mocht u wel zo’n kaartje willen ontvangen, dan horen we het graag en zult u er alsnog eentje van ons ontvangen. Laat het dan even weten aan de voorzitter, Mariosé Huits (via  info@vriendenjoseph.nl).

Een overzicht van onze projecten vindt u op de website en we zijn te volgen via Facebook en Instagram. Via de website kunt u uw eventuele bijdrage ook gemakkelijk overmaken.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *