Zondagmiddag 24 november a.s. komt het Jambokoor voor een speciale Kerstviering naar de H.Jacobus de Meerdere Parochiekerk in Tuitjenhorn. Deze viering wordt georganiseerd door de Stichting Vrienden van Joseph om alle sponsors te bedanken voor hun bijdragen iedere keer weer. Maar uiteraard is iedereen welkom in deze viering.

Het 60 leden tellende Jambokoor, waarvan de meeste leden uit West-Friesland komen, heeft een repertoire van uitsluitend Afrikaanse liederen.
Speciaal voor dit kerstconcert zijn Afrikaanse kerstliederen ingestudeerd zoals “Stille Nacht” in het Swahili.

Het koor komt uit Zuidermeer en is een begrip in West-Friesland: een Hollands koor dat in verschillende Afrikaanse talen en dialecten zingt!
Het koor is bijna 30 jaar geleden “ontstaan” toen men in Zuidermeer een herdenkingsdienst hield voor de in Uganda vermoorde priester Kees Spil die uit Zuidermeer kwam. Men zong toen een paar Afrikaanse liederen. Daar kwamen zo veel enthousiaste reacties op dat men besloot een koor op te richten dat uitsluitend in Afrikaanse talen en dialecten zingt; en met groot succes!

De doelstelling is dan ook: de vreugde en warmte die zo essentieel is bij Afrikaanse muziek binnenbrengen tijdens vieringen en concerten.
Ten eerste door de muziek maar ook door dans en bewegen, want meeklappen en meebewegen van de toehoorders is geoorloofd!
Zo ontstaat een unieke sfeer, bruisend, vol ritme en soms ontroerend. Dit meemaken is een echte belevenis! Velen hebben dat al ontdekt in de afgelopen jaren. Men wil u deze middag echt het gevoel geven “op weg naar Kerst te zijn”!

De muzikale leiding van het Jambokoor is in handen van Teun Steur.

De Stichting Vrienden van Joseph en het Jambokoor nodigen u van harte uit op deze bijzondere manier met ons mee te gaan op weg naar Kerstmis.
De viering begint om 14.30 uur en duurt tot 15.45 uur. Na afloop drinken we gezellig nog een kopje koffie/thee met elkaar. U bent welkom in de kerk vanaf 14:00 uur.

De toegang is gratis!

Adres: H.Jacobus de Meerdere Parochiekerk,
Dorpsstraat 39
1747 HA Tuitjenhorn.

Kerstposter

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *