Als u dit leest zijn Liesbeth en Lieske aangekomen in Kenia met 4 koffers volgeladen met lego, poppen, poppenkleertjes, kleding, ballen en natuurlijk een rolstoel. In Kenia zullen zij de diverse projecten van de Stichting bezoeken. Natuurlijk zal oma Liesbeth haar kleindochter samen met Father Joseph en Father Folkert ook het mooie land laten zien en kennis laten maken met al die mensen waar zij steeds met zoveel liefde over spreekt. Een bijzondere ervaring voor beiden, denk ik.

De laatste tijd lezen en horen we veel over hulporganisaties die het geld dat zij binnenbrengen inzetten voor hele verkeerde dingen. Hierbij willen we nog een keer benadrukken dat al het geld dat u aan ons geeft, in het geheel ten goede komt aan de projecten. Liesbeth en Lieske betalen hun reis en verblijf in Kenia helemaal zelf! Volgende keer hopen we u al iets over hun avonturen daar te kunnen vertellen.

Op 11 maart is de vastenmaaltijd gehouden. Wij kunnen u daar dus nog niets over zeggen, maar het is ongetwijfeld weer een gezellige maaltijd geworden. En door de sponsoring van vrijwel alles wat daar gegeten is, levert het weer een mooi bedrag op voor de Straatkinderen. Dank daarom aan de Koninklijke Vezet voor de bloemkool, Jan Bruin voor de aardappelen, Slagerij Het Hof van Blankendaal voor de worst en onze anonieme sponsors.

De vastenactie loopt ondertussen gewoon door. De eerste vastendoosjes zijn op school al weer ingeleverd. Het is mooi om te zien dat kinderen uit alle groepen van de school meewerken om kinderen zo ver weg te steunen. Volgende week gaan ook de kinderen van groep 4 weer op pad met hun paaseitjes. Zij weten precies wat straatkinderen zijn, want dat wordt hun verteld in een speciale les. Daarin is ook verteld wat wij met dit geld gaan doen, namelijk het terrein renoveren waarop deze kinderen worden opgevangen. De slaapzalen, keuken en de moestuin zijn na 25 jaar en de opvang van vele, vele kinderen nodig aan renovatie toe. Lieske en Liesbeth zullen dit project in Kitale zeker bezoeken.

De vastenzakjes ontvangt u via de Schelp en kunt u bij leden van de Stichting maar ook achter in de kerk weer inleveren. Er zijn ook wijkcontactpersonen die de zakjes weer komen ophalen of bij wie u uw vastenzakje kunt inleveren. Met zoveel medewerking moet het toch lukken om €1200 bijeen te brengen. Want dat is het bedrag dat wij nodig hebben om aan onze verplichting bij de Vastenactie te voldoen om aanspraak te kunnen maken op hun extra bijdrage. Als het ons lukt, legt de Vastenactie namelijk een derde bij.

In onze laatste vergadering hebben we overigens een nieuw bestuurslid verwelkomt. Dhr. Peter Buur zal de Stichting komen versterken en dat is fijn, want na 20 jaar zijn nieuw bloed en nieuwe ideeën altijd welkom. Binnenkort zullen wij onze flyer dan ook weer vernieuwen en de naam van Peter toevoegen.

Als bestuur zijn wij al weer druk bezig met wat er na de Vastenactie komt, zoals de Koningsmarkt, de Hemelvaartfietstocht en 40 MM. Daarover meer in volgende Aftrappen.

Voor nu, heel veel dank voor uw hulp op welke wijze dan ook. Vele kleintjes, maken één grote!

Namens de Stg. Vrienden van Joseph,

Mariosé, 10 maart 2018

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *