Zoals u ziet hebben we een nieuw logo. In oktober vorig jaar kregen we de goedkeuring van de regering om de Foundation Friends of Father Joseph officieel te starten in Kenia. We werkte al wel samen maar nu is er ook een bankrekening geopend en kunnen we rechtstreeks het geld overmaken naar deze Foundation. Dat scheelt Father Joseph, die het op voortreffelijke wijze gedaan heeft veel werk.

De laatste keer dat we in Kenia waren hebben we ook het Babyhome in Rangala bezocht en konden we getuigen zijn dat de bouw van de nieuwe keuken klaar is, een dat is een hele vooruitgang. Er is nu ook een eetzaaltje bij voor de kinderen tussen 2 en 4 jaar. Op de foto’s ziet u de oude en de nieuwe keuken, wat een verschil !

Intussen is er een project binnen gekomen van deze zuster om het plafond in de gang te repareren en een afdak boven de buiten speelplaats te maken, zodat de kinderen niet meer in de brandende zon of de plensregens hoeven te spelen. Binnen spelen ze in de gang, die dus ook lekt. Zo gauw we hier weer geld voor hebben, kunnen ze starten met de werkzaamheden.

Inmiddels is onze aannemer Benjamin gestart met de bouw van de eerste 2 lokalen van de voortgezet onderwijs school in Mwitha en hopen ze na de zomervakantie daar les te krijgen. Ze zijn nu nog aangewezen op de lemen hutjes en de winkel in het dorp. In 2021 hopen we een derde lokaal neer te zetten en in 2022 het laatste lokaal, het gaat niet allemaal tegelijk maar de mensen in Kenia hebben meer geduld en vertrouwen dat het goed komt, dan wij Hollanders.

U ziet dat u heel veel kunt doen met alle giften en gaven die wij binnen krijgen, ook via de hutjes achter in de kerk. Daar zijn we iedereen heel dankbaar voor.

Zo blijft ons motto ‘Vele kleinetjes – maken één grote’ nog steeds actueel.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *