Omdat we druk bezig zijn het benodigde bedrag voor de bouw van de eerste 2 lokalen in Mwitha voor het voorgezet onderwijs bij elkaar te krijgen zijn we de fa. DEEN weer erg dankbaar dat we tot Kerstmis een kolom neer mogen zetten, waar u statiegeldbonnen in kunt doneren. En zo te zien werkt het weer geweldig! U vergeet ons ook nu niet en daar zijn we nog steeds heel blij mee.

Statiegeld!

U kunt natuurlijke ook helpen door direct te doneren voor dit project!

We hebben u al meer verteld over de school in Mwitha die door de ouders opgezet is nabij de Mount Elgon. Een prachtig groen berggebied waar de bewoners hun stukje grond hebben om groenten en mais te verbouwen, dus eten hebben ze wel, maar geen geld om iets te kopen en dat is dus moeilijk. Zeker geen geld ook om hun kinderen naar de stad te sturen voor onderwijs, vandaar de start van deze school. Dit ook omdat de jeugd na de lagere school op straat liep of op een geit of koe pasten.  Er was dus geen toekomst voor deze jeugd!  Wij zijn dan ook heel blij  met dit project en hopen dat de aannemer in januari kan starten met de eerste 2 lokalen. De komende 2 jaren proberen we de bouw van de 2 andere lokalen te realiseren.

De waterprojecten in Benon en Saboti zijn nu klaar en geheel geïnstalleerd zodat de mensen daar kunnen genieten van schoon en helder water voor de dorpen. Een nieuwe aanvraag is binnen, weer voor een waterput nabij de Mount Elgon. Hier moeten we weer  een beroep doen op de dril van de regering, omdat er dwars door de rotsen moet worden geboord. We gaan kijken of we deze aanvraag ook kunnen honoreren samen met Wesley Korir. Samen hebben we ook de andere putten verwezenlijkt. Water is zo belangrijk, het is het meest noodzakelijke om in leven te blijven.

De kersttijd komt aan, laten we proberen in deze tijd open te staan voor de noden in de wereld. En zo samen de mensen te helpen, die het veel moeilijker hebben dan wij, en ook hun een fijne kerst te geven.

Wij wensen u fijne Kerstdagen en een heel gezond en vredig 2020.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *