Het boren van een waterput

De volgende dag starten we met een kort bezoek aan het St. John Bosco Opvanghuis voor straatkinderen. Hier had de Stichting geholpen om een slaapzaal en een waterput te realiseren. Afgelopen jaar hebben ze met geld van de Stichting de keuken opgeknapt en onderhoud gepleegd aan het gebouw. Van het opvanghuis St. John Bosco vervolgende we de reis naar de school in Benon. Ook daar is met geld van de Stichting, wederom in samenwerking met de lokale politieke bestuurders, een waterput geboord. Ook deze put werd niet alleen benut door de school, maar ook door de lokale huisartsenpost.

Als laatste een bezoek in Kitale aan de St. Francis dovenschool. Hier was ik vijf jaar geleden ook geweest en de school was uitgebreid met enkele lokalen en een keuken. Via de stichting wil de school speeltoestellen kunnen aanschaffen zodat de leerlingen ook fysiek zich beter kunnen ontwikkelen. Dit is een de nieuwe projecten waarvoor de Stichting tijdens de vastenactie geld bij elkaar probeert te krijgen.

Ondertussen was onze goede vriend father Folkert Kruis naar Kitale gekomen om ons naar Kisumu te brengen. In Kisumu heb ik nog een kort bezoek gebracht aan een school, maar het hoofddoel was een bezoek aan het Baby Home in Rang’Ala, zo’n 70 kilometer van Kisumu. Hier worden vondelingen opgevangen en verzorgd en wordt geprobeerd om de familie van die kinderen op te sporen. De verhalen van de kinderen zijn schrijnend. Van een kind dat gevonden is in de rivier tot een die gevonden is in een septic tank. De mensen die daar werken verdienen een groot compliment. De Stichting heeft het mogelijk gemaakt dat er bij het Baby Home een eetzaal en een keuken gebouwd is. Wij brachten deze keer een koffer met kleding en speelgoed mee voor de kinderen.

De volgende dag zijn we weer teruggereden naar Kisumu waar we een heerlijke maaltijd hebben genoten aan het prachtige Lake Victoria. Mariosé en ik zijn toen, via Kitale en Nairobi weer teruggevlogen naar huis. Mam bleef nog twee weken om tot rust te komen en is ondertussen weer veilig en gezond weer op de Bladstraat neergestreken.

Het was een prachtige, intensieve reis waarin ik onder de indruk ben geraakt van de mensen die, vaak onder eenvoudige omstandigheden en met beperkte middelen, blijdschap, vasthoudendheid en geloof uitstralen. Geloof in een betere toekomst voor Kenia. De stichting Vrienden van Joseph helpt hen daarbij. Wat de Stichting met uw geld heeft opgezet in Kenia is meer dan een klaslokaal en een waterput. Het geeft de mensen daar vertrouwen in de toekomst. Het brengt letterlijk leven in de brouwerij! Dank daarvoor.

Heeft u nog vragen neem dan contact met de stichting op.

Pietjan Blommaart

Lees ook deel 1  en deel 2 van het reisverslag.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *