Vele van u vragen mij hoe het is met de beide Fathers en de mensen waar ze mee werken, nu er een grote uitbraak is van woestijnsprinkhanen.  Het sprinkhanen probleem speelt zich af in Oost Kenia, bij de grens van Somalië en Ethiopië. Zie ook het bericht van het Algemeen Dagblad. Heel heftig allemaal voor de mensen daar, maar gelukkig is Kenia een heel groot land en is het nog ver weg van de streek waar de beide Fathers wonen en werken. Niettemin is het heel erg voor Kenya.

Op onze laatste reis naar Kenya zat ik weer in de rolstoel, niet omdat ik niet kon lopen maar we kregen weer een rolstoel en Father Joseph weet altijd wel iemand die heel hard een rolstoel nodig heeft, maar deze niet kan kopen. Zo kwamen we in Moi’s Bridge een dorpje waar Father Joseph jaren geleden Pastoor was geweest.

Blij met de rolstoel!

We vonden in een prachtig origineel rond hutje een dame van 86 jaar. Zij had haar heup gebroken en daar was niets meer aan te doen. Met deze rolstoel kon ze in ieder geval weer naar buiten. Nadat de rolstoel uit de auto was gehaald en in elkaar gezet, zetten twee kleinkinderen van haar hun oma in de rolstoel, een moment om nooit te vergeten. Wat was deze mevrouw, en ook haar familie blij en dankbaar voor deze rolstoel. We mochten hem via de FlyingBlue zonder problemen gratis meenemen. Op de heenweg stond de rolstoel op mijn ticket, terug niet, dus geen enkel risico of probleem. Voor ons heel speciaal dat we dit konden doen en mee mochten maken.

Nog even langs de oude kerk die van leem gemaakt was en de nieuwe kerk die Father Joseph in zijn tijd in Moi’s Bridge gebouwd had gingen we weer op pad naar Kitale, waar een aantal projecten wachten om bezocht te worden. Ook dit was weer een dag met een gouden randje, dankzij u hulp. Een paar weken geleden kregen we nog een prachtige gift van een gouden bruidspaar. Fijn dat u zo met ons meeleeft en uiteraard onze dank hiervoor.

Door uw hulp kunnen we steeds ons werk blijven doen. Daar zijn wij, maar zeker de mensen in Kenia u heel dankbaar voor. Dus is en blijft ons motto: Vele kleintjes – maken één grote!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *