Als u dit leest zijn Liesbeth en Julia weer thuis, maar nu ik dit schrijf zijn zij onderweg van Kisumu, waar Father Folkert woont, terug naar Nairobi om terug te vliegen. Een reis van meerdere dagen, omdat Father Joseph vanwege zijn rug niet zo lang meer kan rijden.

Via de telefoon heb ik al gehoord  dat zij het Babyhome in Rangala hebben bezocht. Een emotionele ervaring, omdat daar zoveel kindjes zijn dat de zusters en verzorgsters nauwelijks tijd hebben om ze ook eens lekker te knuffelen. En daar hebben ze nu juist zo’n behoefte aan. Ze willen het wel, maar de verzorging op zich vraagt al heel veel tijd en inventiviteit. Ook zijn ze op zoek geweest naar nieuwe, goede projecten en ik vermoed dat ze die gevonden hebben, want ook daarvan heb ik de eerste verhalen al weer gehoord. Volgende keer ongetwijfeld meer daarover.

De vastenactie loopt ondertussen gewoon door. De eerste vastendoosjes zijn op school al weer ingeleverd. Het is mooi om te zien dat kinderen uit alle groepen van de school meewerken om mensen zo ver weg te steunen. Ik hoorde ook enkele kinderen zeggen (en misschien denkt u dat ook wel) dat als je in de gevangenis zit, je dat dan wel verdiend zou hebben. Ik kan u vertellen dat de meisjes die daar zitten, hun misdaden gepleegd hebben, niet uit vrije wil, maar uit pure armoede. Om te kunnen overleven heb je geld nodig. En als je geen opleiding hebt, geen ontwikkelmogelijkheden of wat dan ook, dan is stelen of prostitutie vaak het laatste redmiddel. Dat mag niet, nee. Daarom is het goed dat als je dan toch in de gevangenis komt, je kan werken aan een andere toekomst, door bijvoorbeeld een computeropleiding te volgen, of te leren hoe je meer opbrengst haalt uit de moestuin. Dan ziet na de gevangenis je leven er in ieder geval anders uit. Daarom steunen wij als Stichting dit project en gaan we voor Computers voor Kamae.

De vastenzakjes ontvangt u in april pas via de Schelp. Mocht u dat niet af willen wachten, dan kunt u altijd een bedrag doneren via de Stichting of via de website van de Vastenactie. Als u daar gaat naar projecten en dan even doorscrollt naar Computers voor Kamae, dan kunt u rechtstreeks ons project steunen.

Op 31 maart wordt de vastenmaaltijd gehouden. Wij hopen dat weer veel mensen zich opgeven, zodat het weer een hele gezellige maaltijd wordt. Als het u niet lukt om zelfstandig te komen, dan bestaat er altijd een mogelijkheid om gehaald en gebracht te worden of uw maaltijd bezorgd te krijgen.

U kunt zich opgeven bij:

  • Bladstraat 5      bij Liesbeth Blommaart, tel.nr. 0226 -391403  of Mariosé Blommaart tel.nr. 0226 – 392548
  • Dorpsstraat 5   bij Greet Bleeker, tel.nr. 06- 1279 7855

Ieder die zich opgeeft, verwachten wij om 17.00 u in de Hoge Akker, u ontvangt daar geen bericht meer van. Het wordt vast weer reuze gezellig!

 

 

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *