Terwijl een deel van de wereld in brand staat en mensen dicht(er) bij huis ineens alles kwijt zijn en verstoken zijn van eerste levensbehoeftes, blijft onze hulp in Kenia ook hard nodig.

Op dit moment is Liesbeth voor het eerst in ruim twee jaar weer in Kenia om Father Joseph en Father Folkert te bezoeken. Ze gaat kijken hoe het gaat met de lopende projecten en waar onze hulp nog meer nodig is. Afgelopen week is zij bij het Kamiti Youth Corrective training center geweest. Er is veel gebeurd en er moet nog veel gebeuren. Dingen die tijd kosten (computers repareren) en dingen die je je niet voor kunt stellen (zeep om je kleren te kunnen wassen).

Volgende week gaat Liesbeth naar Mwitha, Saboti en Benon. Meer hierover in het volgende Contact.

In Mwitha is de bouw van het vierde en laatste schoollokaal in volle gang. Als dit klaar is, is de school in Mwitha ook af en kunnen er zo’n 300 jongens en meisjes onderwijs volgen!

De vastenaktie van dit jaar staat in het teken van de waterprojecten in Saboti en Benon. Er waren al waterputten geslagen maar het was nog steeds honderden meters lopen naar het tappunt. Probeer je dat hier eens voor te stellen als je de kraan opendraait om een glas water te pakken!!! Daarom worden er nu leidingen en tappunten aangelegd, zodat alle mensen in dit gebied toegang hebben tot schoon drinkwater.

Om dit mogelijk te maken organiseren we in samenwerking met de missiegroep naast de vastencollecte een vastenmaaltijd. Dat doen we op zondag 27 maart, dat is de zondag halverwege de vastentijd. U kunt een lekkere en complete boerenkoolmaaltijd bestellen en afhalen bij Ahoj. De maaltijd kost € 9,- per persoon. Bestellen kan door:

Voor de vastenmaaltijd worden De Vrienden van Father Joseph gesponsord door: Ahoj, Hof van Blankendaal, Vezet en Albert Heijn. We hebben een beperkt aantal maaltijden, dus schrijf gauw in want op=op.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *