Een beetje met ongeloof, maar vooral met grote dankbaarheid kijken wij terug naar de Vastenmaaltijd van afgelopen 13 maart.

We hadden nooit kunnen denken dat er 150 deelnemers zouden zijn aan onze traditionele boerenkoolmaaltijd!

Dat was 5x zoveel als er andere jaren meedoen en 3x zoveel als we van tevoren hadden gedacht. Iedere dag vonden we wel weer briefjes in de bus of ging de telefoon. Tot op het laatste moment. Daarnaast kwamen er nog giften binnen en dat maakt dat we het benodigde bedrag ruimschoots binnen hebben gekregen. Fantastisch en heel, heel hartelijk dank!

Het was fijn dat er zoveel Tuitjenhorners aan de mensen in Kenia hebben gedacht. In het Ahoj was het een komen en gaan van mensen die de maaltijd kwamen halen. Het was heel goed om u op afstand weer eens te zien. Peter en Nico kwamen op 20 adressen aan de deur en dat was ook steeds weer even gezellig.

We waren ook heel blij met de samenwerking met de mannen van Ahoj. Wij hadden zelf nooit van zijn levensdagen zoveel maaltijden kunnen verzorgen. En uiteraard was het mooi dat we ook dit jaar weer konden rekenen op de sponsoring van de aardappelen door Jan Bruin, de boerenkool door Koninklijke Vezet en de heerlijke worsten van Slagerij ’t Hof van Blankendaal. Op die manier konden we de kosten wederom weer heel laag houden, waardoor het merendeel van het geld bestemd kan worden voor de speelmaterialen voor de dove kinderen. Voor dat wat overblijft, overleggen we momenteel over de bestemming. Ze kunnen het in Kenia heel goed gebruiken. Gelukkig hebben de mannen van Ahoj ook genoten van deze actie en we hebben al gesproken over samenwerking volgend jaar.

Behalve de Vastenmaaltijd zijn ook de Vastenzakjes uitgedeeld. Daarvan mochten we er weer een aantal terugontvangen. Ook daarvoor dank! De MOV-groep zal de zakjes vanaf de verschillende adressen verzamelen en overboeken naar de rekening van de Vastenactie tbv de speelmaterialen voor de dove kinderen..

En zo is de Vastenactie 2021 weer afgerond. Alle gulle gevers nogmaals heel veel dank.

Namens de MOV-groep en Stichting Vrienden van Joseph,

Mariosé Huits

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *