Vorig jaar heb ik het als bijzonder ervaren en ook dit jaar was het bijzonder. De vastenmaaltijd op 11 maart. Met 31 mensen zaten we bijeen in de Hoge Akker/St. Barbaraschool. Al voor 5 uur druppelden de eerste eters binnen en, hoewel het nog heel gezellig was, hebben we de maaltijd iets na 7 uur toch maar beëindigd. En al die gezelligheid leverde het prachtige bedrag van €241 op voor de straatkinderen van Kitale. Dank aan Greet, onze hoofdkok, de Koninklijke Vezet voor de boerenkool, Jan Bruin voor de aardappelen, Slagerij Het Hof van Blankendaal voor de worst en onze anonieme sponsors voor de vla, de koffie en het paaseitje. Volgend jaar zien we iedereen graag weer terug.

20180311 174434 1024x930 Actueel Nieuws

Van Liesbeth en Lieske krijgen we ondertussen mooie berichten door. Niet alleen genieten ze van het prachtige land, waar de regentijd overigens al behoorlijk vroeg is begonnen, maar ook bezoeken ze de verschillende projecten.

De gevangenis en Cafasso House maakten indruk op Lieske, omdat deze jongeren vaak van haar leeftijd zijn. Wel viel haar op dat er veel geregeld wordt voor jongens, maar veel minder voor meisjes. Op dat gebied moet dus wel wat gebeuren, volgens haar.

Tijdens ons jubileum hebben we vooral actie gevoerd voor het ziekenhuis in Kitale en vorig weekend hebben ze dat bezocht om de spullen te brengen die van de opbrengst zijn gekocht. De couveuse natuurlijk, maar ook een röntgenapparaat, zuurstofmeters, thermometers en nog veel meer. Daarnaast brachten ze speelgoed (lego, poppen) mee voor de kinderafdeling. Ze werden verlegen van de vele dankzeggingen, die uiteraard niet voor hen, maar vooral voor u bedoeld waren. U bent het tenslotte die er steeds weer voor zorgt dat de Stichting dit soort initiatieven kan nemen.

De dag ervoor waren ze bij de opening van de twee laboratoriumlokalen in Kipsingori. Na een lange H. Mis met veel speeches volgde een uitgebreide ceremonie met zang en dans, het inzegenen van de lokalen en opnieuw talloze speeches. Ook hier weer veel dankzeggingen, waarop Liesbeth en Lieske in hun speech maar aangaven dat zij wellicht geholpen hadden om het geld te verzamelen, maar dat het nu aan hun was hier iets goed mee te gaan doen.

Ik spreek steeds over hoe zij de dankzeggingen ontvingen, omdat de mensen in Kenia ervan uitgaan dat Lieske ook deel uitmaakt van de Stichting. Dat is niet zo, maar we zijn wel heel blij dat ze nu mee is, want omdat haar Engels heel goed is, is het voor Liesbeth ook makkelijker communiceren.

In Kitale hebben de dames ook een bezoek gebracht aan het St. John Bosco House, waarvoor wij tijdens de lopende Vastenactie actie voeren. Dit straatkinderen project bestaat nu 25 jaar en de renovatie, waarvoor wij geld inzamelen is meer dan nodig.

Er komen al heel wat vastendoosjes binnen op school en u heeft een vastenzakje in de Jacobsschelp gevonden. Mocht u die niet gehad hebben en toch iets willen bijdragen aan dit doel, dan kunt u altijd u geld overmaken naar bovenstaande rekening ovv vastenactie. Ook dan komt u bijdrage ten goede aan dit doel.

Nogmaals, namens de mensen in Kenia heel veel dank voor uw bijdragen op welke wijze dan ook. Vele kleintjes, maken één grote!

Namens de Stg. Vrienden van Joseph,

Mariosé, 24 maart 2018

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *