Vervroegd teruggekomen uit Kenia is het wel even wennen. Weinig mensen op straat en afstand houden. Scholen en kerken dicht en vele mensen werken thuis, een rare gewaarwording. Al was er in Kenia nog geen virus toen ik wegging er waren ook al allerlei maatregelen waar ook ik last van had.

Geen bezoek aan scholen, ziekenhuis of jongeren instituten, alles was dicht. Kinderen moeten thuis blijven en veel mensen hebben ontslag gekregen. En dan is het hier goed geregeld met uitkeringen en zo, daar geldt: geen werk,  geen geld.

En dat was wel de zoveelste druppel in de al overlopende emmer . Het lijken wel de 10 plagen uit de bijbel zoals Father Folkert het noemde.
Eerst veel droogte toen zoveel water dat het land het niet kon verwerken daarna de sprinkhanen en nu het virus dat ook sinds zondag in Kenia actief geconstateerd is.

Dan toch de moed erin houden, dat is heel zwaar. Deze mensen hebben zo’n verschrikkelijk vertrouwen dat het goed komt, dat is knap als je dit allemaal te verwerken krijgt. Het was voor mij dan ook een hele moeilijke tijd.

Wel een lichtpuntje, Naomi geslaagd in december heeft per 1 mei een baan als secretaresse op een school. Hopelijk gaat dat wel door, want de scholen zijn dicht. En ik heb Pieter Blomart ontmoet van 7 jaar die vernoemd is naar mijn man, ook heel speciaal. Hij doet het goed. Een heel leuk kereltje. Zo leeft Piet ook door in Kenia.

Veel groetjes van de beide Fathers. Zij wensen U het allerbeste en zullen voor ons allen bidden dat God ons kracht en steun geeft in deze moeilijke tijd.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *