Zo vlak voor de vakantie maken we nog even gebruik van de gelegenheid om het laatste nieuws uit Kenia met u te delen.

Maar eerst het grote succes van de alternatieve fietstocht die we jaarlijks met Hemelvaart hielden maar nu vanwege de Corona niet door konden gaan.
Het idee van de alternatieve fietstocht waarin iedereen op zijn eigen tijd en dag het mooie rondje kon fietsen, is enorm aangeslagen. Vele mensen stapte op de fiets of gaven een bijdrage voor de hongerige in Kenia en brachten het prachtige bedrag van € 845,- bijeen. Wat en resultaat geweldig gewoon!
Wij zijn u allen die dit mooie bedrag bijeen gebracht hebben, heel veel dank verschuldigd.
Ook dank voor de medewerking aan de firma DEEN – Slagerij het Hof van Blankendaal en M.E.G. waar de route kaarten klaar lagen en u zo van start kon gaan.

De situatie in Kenia wordt er niet beter op, het Corona virus verspreidt zich razend snel, zeker nu ook in de slums, waar de mensen zo dicht bij elkaar wonen.
Veel problemen in de gezinnen waar de mensen samen zijn, kinderen thuis en mannen geen werk hebben, daarbij speelt de armoede een grote rol, weinig te eten en uit te geven. Ook de sprinkhanen zijn nog niet verdwenen, en de regen in de buurt van Kitale houdt maar niet op. Het lijken echt de plagen uit de Bijbel.

We hebben het geld overgemaakt en naar best inzicht verdeeld tussen de beide Fathers
de Fadhyli groep en de internaten waar de jeugd wordt samengebracht die door onrust en criminaliteit samen gebracht worden. Father Joseph spreekt van een onhoudbare situatie.

Hier staan we ook met al onze maatregelen met de rug tegen de muur, vanwege de
1 ½ meter en geen grote groepen samen. Toch hopen wij de mensen in nood te kunnen helpen, als u mee blijft doen moet dat zeker lukken.
Want………..” vele kleintjes maken een grote.”
Voor allemaal een fijne vakantie, maak er een mooie tijd van,
pas goed op uzelf en op elkaar!

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *