In de vorige Aftrap vertelde we van onze waterprojecten in Benon en Siboti. Vol goede moed waren ze begonnen maar helaas begaf de dril het.
Gisteren kreeg ik bericht, als het allemaal klopt gaan ze morgen weer aan het werk met een herstelde dril. Dus hopelijk lukt het ze de beide waterprojecten op tijd klaar te krijgen.

Klas in Mwiti

Ons volgende grote project is de bouw van 4 klaslokalen in Mwiti. Een dorpje ver in de rimboe. Ik ben er geweest maar de weg was heel slecht, als je het een weg wilde noemen. Over 30 km deden we meer dan anderhalf uur. En mijn nieren waren aardig door elkaar gehusseld. In ieder geval kwam ik aan in Mwiti en tot mijn grote verbazing zag ik lemen hutjes vol gaten als voortgezet onderwijs school. Dat was goed voor het licht en de frisse lucht.
De mensen hadden 4 jaar geleden een voortgezet onderwijs school op poten gezet, omdat de jeugd na de lagere school op straat liep en niets te doen had. Het was onmogelijk om ze naar de stad te laten gaan, om onderwijs te volgen, want dan moesten ze naar een boordingschool en daar voor hebben de ouders geen geld. Een lokaal in een afgedankt winkeltje ook van leem en 3 lokalen op het schoolterrein van leem met takken was de start van deze school. De jeugd zo leergierig zaten op allerlei krukjes – stoelen – of tafels. Propvol op een. Daar moetdus geholpen worden.
Omdat wij geen € 40,000 in onze broekzak hadden, zijn we gaan kijken hoe we dit op konden lossen.

Verschillende foundations aangeschreven en met een beetje geluk lukt het ons de gevraagde € 18.000 voor het einde van het jaar bijeen te halen, als we zelf ook nog iets bij kunnen voegen. Dan kunnen de eerste 2 lokalen gebouwd worden. De andere 2 lokalen volgen dan in 2020 en in 2011.
Misschien nog met toiletten en een keuken. De studenten eten nog steeds tussen de middag op school, bonen – of Sukuma wiki en Ugali En iedere dag hetzelfde.

Wij hopen dat u ons maar zeker de studenten niet in de kou laat staan, want het onderwijs in dit soort landen is van groot belang, voor de studenten maar zeker ook voor het land.

Hartelijk dank voor uw hulp altijd maar weer.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *