Nu alle feestdagen voorbij zijn, is het weer tijd een stukje te schrijven over het wel en wee in Kenia Maar eerst wil ik u hartelijk danken voor de vele giften die deze afgelopen weken binnen gekomen zijn. Van de hutjes in kerk, waar momenteel weinig mensen komen vanwege Corona, was nog een mooi bedrag van bijna € 75,00. Ook de actie van de kaarten en de mondkapjes was een succes, onze stand staat nu op € 1800,- euro een prachtig resultaat waarmee we de Fadhyli groep de komende maanden weer kunnen helpen.

Het uitdelen van voedsel

In de Kersttijd hebben we deze groep en de groep van de jeugd in Kamae extra kunnen steunen zodat er ook voor de armste met Kerst een sobere maaltijd op tafel stond.

Op 4 of 5 januari zijn de scholen na 9 maanden weer opengegaan en kunnen de kinderen weer naar school, de lagere school wel te verstaan, want voor de middelbare scholen is schoolgeld verplicht, en als je nu als ouder geen baan hebt, kunnen de studenten niet naar school en krijgt deze groep van leerlingen tussen de 16 en 20 jaar geen scholing, Dus lopen ze thuis, of helpen op het land, passen op de schapen en geiten, een verarming van de onderwijs situatie in Kenia. En jeugd die niets doen, vraagt om problemen. Fijn dat enkele studenten naar school kunnen die gesponsord worden door onze mensen uit Tuitjenhorn.

De Corona problemen vallen mee, er zijn wel besmettingen, zeker in de steden, maar het is zo’n groot land waar de mensen al geconverteerd worden met allerlei virussen zodat deze er nog wel bij kan. Zeker op het platte land is het besmettingsgevaar minder.

Wel regent het nu na een warme en droge periode ontzettend veel en hard, met overstromingen in sommige delen van Kenia. Father Folkert Kruis vertelde gisteren dan het Victoriameer bij Kisumu, waar hij woont uit zijn oevers is getreden en dat dus rond Kisumu overstromingen waren. Gelukkig zit hij nog droog.

Het blijft zoeken om acties te vinden waarmee we deze mensen kunnen blijven helpen.

Ons motto blijft dus: “Vele kleintjes maken een grote!”

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *