Hemelvaart is alweer voorbij en we boften geweldig met het weer tijdens onze sponsortocht voor onze stichting. Precies honderd deelnemers en deelneemsters kwamen aan de start voor de 3e Hemelvaart sponsortocht. Geweldig! Met een mooie route door de bollenvelden was het heerlijk fietsen, al was het oversteken van de snelweg soms een probleem, daar zullen we volgend jaar zeker rekening mee houden. We blijven dan aan deze kant van het kanaal. Maar met een kopje koffie of thee was het feest compleet en dit probleem gauw vergeten.

Heel veel dank aan de familie Hoorn voor hun sponsoring.

Ook dank aan Aris die weer de sportzaal voor ons opende zodat we een goede startplaats hadden.

fietstocht2016 Actueel Nieuws

Al met al weer een prachtig resultaat. We zijn er trots op. De oudste fietser was 90 jaar de jongste voor op de fiets bij papa 9 maanden. Zo ziet u oud en jong zetten zich in voor de bouw van dit Laboratoriumlokaal.

In totaal waren de inkomsten ook heel goed. € 500,- van de fietsers/ sters daarbij nog een aantal giften in totaal € 80,- Fantastisch toch. Bedankt allemaal.

Net werd ik opgebeld door de directeur van de school. Zij vroeg om geld want er waren al een tijdje hevige regenbuien, zo erg dat de aanbouw zijnde laboratoriumlokaal op instorten stond. Ik kon haar niet helpen. Eerst moet al het geld bij elkaar zijn, dus € 20.000,-  dan legt de Wilde Ganzen er nog € 18.000 bij en dan gaat het geld in een keer naar de school. Ik adviseerde haar de M.P. Wesley Korir te bellen, misschien kan hij alvast het geld geven.

Het klopt wel, waar op sommige plaatsen hevige droogte is, zijn er in Kenia hevige regenbuien en zelf zo erg dat de oogst daar lijkt te mislukken door de regen en op andere plaatsen lijkt de oogst te mislukken door de droogte. Ook heeft u in de krant kunnen lezen dat in Nairobi een flatgebouw is ingestort door al het water.

In juni doen we nog mee aan de RABOfietstocht en dan nog het bollen pellen. Dan is het vakantie en gaan we op zoek naar nieuwe acties zodat het laboratoriumlokaal begin volgend jaar geopend kan worden.

Als u helpt zal het zeker lukken. SAMEN STERK! Want “vele kleintjes maken één grote”, is en blijft ons motto.

Stg. Vrienden van Joseph, 20 mei 2016

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *