In de vorige Aftrap schreven wij u dat we u meer zouden vertellen over de acties die de MOV-groep samen met de Stichting zou ondernemen om geld op te halen voor de Vastenactie.

Dit jaar is door de MOV-groep van de parochie H. Jacobus de Meerdere in Tuitjenhorn gekozen voor een zgn “eigen doel”. Dit betekent dat de MOV-groep naar een doel heeft gezocht van een stichting in de eigen parochie met projecten in het buitenland. Zij kwamen uit bij de Stichting Vrienden van Joseph. Iets waar wij natuurlijk heel erg blij mee zijn!

Het project waar voor gekozen is, is gericht op jongeren die na een verblijf in de gevangenis de kans krijgen een nieuwe toekomst op te bouwen, St Joseph Cafasso Consolation House.

St. Joseph Cafasso Consolation House is u niet onbekend, omdat wij eerder acties voor dit centrum hebben gevoerd. Er wonen zo’n 15 á 20 jongens die voorbereid worden op terugkeer in de maatschappij. Dat gebeurt door scholing en het leren omgaan met allerlei landbouwtechnieken, Dit jaar wil men beginnen met een kippenfokkerij.

waterproject Karara 2017 Actueel Nieuws

Er is geld nodig voor de aankoop van materialen voor de bouw van kippenhokken. Natuurlijk ook voor de aankoop van kippen en hanen, voedsel en medicijnen, om ervoor te zorgen dat de kippen gezond blijven en gezonde kuikens voortbrengen. En tenslotte leren de jongens slachten en verkopen van kippen, eieren en kuikens. Kortom een project dat zichzelf kan blijven bedruipen na een goede eerste investering.

De Stichting en de MOV-groep hebben in onderling overleg besloten om een drietal acties uit te zetten. Allereerst worden aan het begin van de Vasten op school de zgn. vastendoosjes uitgedeeld aan alle kinderen. Deze kunnen zij vullen met geld en vervolgens inleveren in een speciale doos op school. Ook worden de kinderen geïnformeerd over de actie. Deze actie duurt tot aan Pasen.

Tegen het einde van de Vasten ontvangen alle lezers van De Jacobsschelp een vastenzakje en kunnen dit vullen met een eigen bedrag. We willen de wijkcontactpersonen vragen deze weer op te halen, maar u kunt ze ook inleveren in de kerk of bij één van de leden van de Stichting.

Tenslotte organiseren wij een Vastenmaaltijd op zondag 29 maart in de St. Barbaraschool. De kosten bedragen slechts €5,– , omdat deze geheel wordt gesponsord door, Vezet, Jan Bruin en slagerij ‘t Hof van Blankendaal. De eenvoudige maaltijd bestaat uit boerenkool met worst en een toetje Door de sponsoring gaat uw bijdrage volledig naar het project! Wij zijn dan ook heel blij met deze sponsoring.

Mocht de afstand naar de St. Barbaraschool voor u een bezwaar zijn, dan komen wij u halen! Geeft u dit dan via onderstaand aanmeldformulier aan.

U kunt u aanmelden bij:

 

Bladstraat 5 bij Liesbeth Blommaart, tel.nr. 391403 en:

Dorpsstraat 5 bij Greet Bleeker, tel.nr. 06- 1279 7855

_________________________________________________________________________________

Naam:

Wij komen met ………….. personen

Adres

Telefoonnummer:

Ik wil  wel/niet  opgehaald worden voor de maaltijd

 

Stg. Vrienden van Joseph, 17 februari 2017

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *