Als u dit leest zijn alle bakkers en baksters druk bezig, de mooiste – lekkerste en speciale taart te maken. Zaterdag is het zover en wij zien er naar uit. We hebben meer dan 25 personen die mee doen vooral de jeugd laat van zich horen, prachtig zoveel kinderen die ermee doen, er is dus taart genoeg. Wij hopen dat vele van u komen proeven van al het lekkers. Voor € 5,00 en koffie-thee en ranja zijn gratis.

Zo kijken we ook uit naar zondag, de dag waarop het Jambokoor zich van zijn allerbeste kant laat horen.

Na de dienst wordt er door dit koor gecollecteerd en kunt u een CD van hen kopen, achter in de kerk.

Er is na de dienst koffie en thee, aangeboden door het Parochiebestuur, wat een mooie geste.

Als alles gaat zoals wij denken, kunnen we het eind van de maand al het geld voor de babyafdeling overmaken naar het ziekenhuis en kunnen zij samen met Father Joseph de benodigde apparaten aanschaffen. Een prachtig resultaat na een jaar sparen voor dit doel.

Ziekenhuis Kitale 1024x768 Actueel Nieuws

Toch hebben we ook nog onze andere projecten die we niet mogen vergeten en die aan het eind van dit jaar ook wachten op onze sponsoring. U weet, alles wat er gebeurd in Kenia doet u, wij zijn maar een tussenpersoon die samen met Father Folkert Kruis en Father Joseph Kimotho de projecten proberen te helpen.

Zeker nu er zoveel ongeregeldheden zijn i.v.m de verkiezingen is het voor de minderbedeelden in de sloppenwijken maar ook in de kleinere gemeenschappen waar wij ons werk hebben, heel moeilijk het hoofd boven water te houden. Zeker nu omdat het al maanden droog is en er bijna geen regen valt.

Gelukkig hebben we in verschillende dorpen water, dat alleen voor drinkwater en het koken van eten is.

Om de akker te besproeien wachten ze echt op een fikse bui.

Wij hopen dat als het wat rustiger is in Kenia ook de Stichting Vrienden van Joseph in Kenia te starten omdat het met de gezondheid van Father Joseph helemaal niet optimaal is en ons werk met betrouwbare mensen daar verder te kunnen waarmaken.

Eerste vieren we feest om u allen te danken voor uw hulp, deze week ging de bel, een koffer, brillen en tot slot een nieuwe laptop voor een student, geweldig uw blijft maar helpen en daar zijn we dankbaar voor. Deze dankbaarheid willen we zondag graag aan u tonen, tijdens de dienst om 10 uur in de kerk. Als Pastoor Timmer dit feest nog mee had kunnen maken, wat zou hij trots zijn op u allen.

Tot dan,

Stg. Vrienden van Joseph, 20 oktober 2017

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *