Dat ik u de vorige keer schreef dat alles goed verliep kan ook een keerzijde hebben.

Deze week kreeg ik een email van Naomi. Ze zit in de 2e klas van een opleiding voor secretaresse. Een opleiding die 3 jaar duurt. Weken geleden, net bij het begin van haar stage, werd ze ziek. Malaria. In Kenia komt dat vaker voor en zijn er medicijnen die, als je er op tijd bij bent, goed helpen. Ze was nog niet beter of ze kreeg tyfus, een erge besmettelijke ziekte, dat komt waarschijnlijk omdat het daar niet zo hygiënisch is, weer iets waar je niet blij van wordt. Weer niet naar stage en naar school. Tot slot, ze heeft natuurlijk geen of weinig weerstand meer, kwam daar een flinke griep over heen met gevolg weer thuis en in bed. Als je dan weet dat je € 0,50 betaald voor 1 paracetamol dan is het enige wat je kan doen uitzieken. Al met al een triest verhaal. Wat het ergste is, het was niet de eerste keer dat ze ziek werd en ze heeft ook nog die gebroken heup van lang geleden waar ze nodig aan geopereerd moet worden. Al met al één en al narigheid. Nu moet ze het 2e jaar en de stage overdoen.

Pech voor haar en voor onze sponsors. Als ik haar straks ontmoet zullen we eens kijken hoe we haar weer op de been krijgen.

phylis Naomi2 Actueel Nieuws

Deze week hebben we ook weer al het schoolgeld dat door sponsors gegeven wordt voor de studenten, overgemaakt voor het eerste trimester van 2017. Als het schoolgeld niet voor 1 januari op de scholen is mogen de studenten niet op school verschijnen. Komen ze toch dan worden ze rechtstreeks terug gestuurd naar huis tot het betaald is.

Als Father Joseph het geld binnen heeft, gaat hij alle schoolgelden rechtstreeks overmaken naar de scholen, zodat dat geen problemen oplevert.

Ze hebben nu allemaal vakantie en bereiden zich voor op Kerstmis. Dat vieren ze altijd met de hele familie. Ze reizen dan overal naar toe om op deze 1ste Kerstdag samen te zijn. Samen te zingen te dansen en te eten. Als het lukt hebben ze dan nog een kippetje – schaap of geit op tafel. Met natuurlijk oegali en skoemawiki. Het voedsel van iedere dag.

Allemaal een fijn St. Nicolaas weekend. Geniet ervan!

Stg. Vrienden van Joseph, 3 december 2016

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *