Als u de krant openslaat of de TV aanzet zien we regelmatig oproepen voor hulp bij schoolgeld voor studenten in de derde wereld. Zeker voor meisjes is het in deze landen moeilijk door te studeren. Het is zo belangrijk dat de jeugd in deze landen een goede scholing krijgt zodat ze het land qua ontwikkeling kunnen helpen. Daarom ook zijn wij gestart met een actie voor schoolgeld voor Naomi, een jonge student in Kenia.

Wij zijn erg blij dat we in zo’n korte tijd het schoolgeld voor Naomi bijeen hebben. Dank aan al deze mensen die dit hebben gerealiseerd. Maar het is nog niet gestopt, dagelijks komt er nog geld binnen en daar zijn we erg blij mee, want buiten de gift van het bisdom ook voor schoolgeld, want dat is voor een college € 800,00 heeft Naomi ook nog pocket money nodig en kleedgeld, als we haar dat nu ook nog kunnen geven is alles voor haar geregeld. Zij heeft geen ouders en familie waar ze op terug kan vallen, alleen een hele oude arme oma. Dus zou dat prachtig zijn.

Village Drill Actueel Nieuws

Bij mijn laatste bezoek 2 weken geleden heb ik 2x een bespreking gehad met de MP van Trans Nzoia het gebied waar we werken. De drill is daar en volgende week gaan ze de eerste waterput maken.

Dus het begin van schoon water is er ook. Ik hoop en vertrouw dat de samenwerking met de MP goede vruchten afwerpt. Hoeveel waterputten hangt af van het geld dat we via een grote sponsor krijgen voor deze projecten.

Wij hopen met Pasen weer wat extra geld in de hutjes te krijgen zodat dat de start is voor schoon en meer water in ons gebied.

U ziet het met het project voor Naomi : “VELE KLEINTJES MAKEN EEN GROTE” misschien gaat dat hier ook lukken.

Bij voorbaat hartelijk dank, Zalig Pasen.

St. Vrienden van Joseph, 4 april 2015

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *