De afgelopen weken is er veel gebeurd bij onze Stichting.

Eerst de actie van de 1ste Communicantjes samen met hun klasgenootjes met een prachtig resultaat van € 450,00 waarvan we de cheque tijdens hun viering mochten ontvangen. Dank voor jullie werk

Dan de statiegeld actie bij DEEN die nog 2 weken doorgaat en naar we hopen dat we op het eind € 1000,00 naar de bank kunnen brengen. Dank voor uw spontane medewerking. Het gaat echt geweldig. Na de afloop hoort u hoeveel het eind bedrag is.

Tot slot nog 2 sportieve acties.

Hemelvaartsdag stapte 117 dames en heren op de fiets om na inschrijving 30 km te fietsen voor onze stichting. Een prachtig rondje uitgezet door onze tour specialist Theo, die ieder jaar weer een nieuw rondje verzint van rond de 30 km. Met een stop bij de fam. Hoorn voor een gesponsord kopje thee of koffie, dat men zich goed liet smaken. Deze actie leverde ons het mooie bedrag van € 460,00. Ook een prachtig resultaat.

En dan zaterdag 27 mei de 40 MM . Een wandeltocht door de omgeving van Venhuizen. 10 personen uit Tuitjenhorn en omgeving deden hieraan mee. Sommige de tocht van 40 km andere 24 km. Een hele prestatie. Herkenbaar aan onze shirts liepen ze in de brandende zon hun kilometers. In oktober horen wij met welk bedrag we gesponsord worden door de 40 MM. Bedankt voor jullie inzet.

Joseph 27 01 2017 768x1024 Actueel Nieuws

Daar tussen door kregen we een minder mooi bericht van Father Joseph Kimotho. Hij heeft een hartaanval gehad en daarbij een trombose been. Eerst naar een district ziekenhuis waar hij tot 3x toe antibiotica kreeg wat niet hielp. Toen werd hij doorgestuurd naar het beste ziekenhuis van Nairobi en daar ontdekte ze na een dag onderzoek wat hij precies mankeerde. Aan het eind van de dag werd hem meegedeeld dat hij opgenomen moest worden maar eerst 150.000 Khs dat is € 1500,00 moest betalen voor zijn bed. Dat had hij niet dus naar huis. Met behulp van Mill Hill die hem het geld leende werd hij zondag opgenomen. Na een week rust en veel medicijnen mocht hij naar huis als hij nog eens € 2620,00 betaalde voor consulten van de dokters en medicijnen die hij ontvangen had. Wij zijn de Vrienden van Joseph en proberen naast onze lopende projecten hem te helpen. Pastoor Timmer zei altijd: “Jullie zijn de Vrienden van Joseph, voor hem moeten jullie het eerste zorgen.” Maandelijks moet hij nu naar het ziekenhuis voor onderzoek en nieuwe aangepaste medicijnen. Dat is € 240,00

We hebben goed contact met de doctoren van het ziekenhuis en ze doen er alles aan om hem weer beter te maken. Wel heel vervelend voor hem en voor ons omdat hij zoveel regelde in Kenia. Hij probeert zijn werk voor onze stichting weer op te pakken en het schoolgeld en andere kosten voor de studenten te regelen. Wij hopen er het best van. En houden u op de hoogte.

Zo ziet u voor en tegenspoed horen bij het leven.

Wij wensen u mooie zonnige dagen. En dank voor uw enthousiast meeleven.

Stg. Vrienden van Joseph, 2 juni 2017.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *