De kerstvakantie is weer voorbij en het nieuwe jaar is begonnen, wij hopen voor iedereen op een gezond en mooi 2015.

Ook in Kenia beginnen de scholen weer op 6 januari en dat betekent dat er weer aardig veel schoolgeld vanuit Tuitjenhorn richting Kenia gegaan is, dat is goed want onderwijs geeft de studenten een goede toekomst en is zeker ook goed oor de ontwikkeling van het land.

Zo gaan Martha en Carlos naar de examen klas en wachten Viktor – Naomi – Philis and Mary op de resultaten van hun examens. Een spannende tijd voor hen. Viktor doet nu een computercursus op de technische school in Kapalmai. Sammy is begonnen aan zijn stage voor computerdeskundige op de suikerfabriek in Kitale. Zo ziet u de studenten doen het goed. Dan zijn er ook nog een aantal op de basisscholen en in het voortgezet onderwijs.

Verder was het de maand december heel rustig omdat iedereen naar zijn familie gaat in deze maand om samen Kerst en Oud op Nieuw te vieren. Dat is in Kenia traditie. De hele familie is deze tijd bij elkaar en ze proberen ook zoveel mogelijk te komen.

Met Kerst moest Father Joseph een aantal vieringen verzorgen in de gevangenis en in Cafasso maar met oud jaar was hij bij zijn moeder die inmiddels ook al 93 jaar is, zij was bij haar jongste dochter met de hele familie in Kitale,

Ook stonden deze maand de projecten stil maar dankzij uw goede gaven in de hutjes en via de bank kunnen wij de komende weken weer een aantal projecten in Kenia steunen. Waarvan we de aanvraag voor hulp al binnen hebben.

Wij hopen dit jaar te starten i.s.m.de Member of the Parlement de bouw van een laboratorium in Kipsingori en meer waterputten te realiseren.

IMG 7440 300x200 Actueel Nieuws

Ook willen wij onze steun geven aan dovenschool in Kitale, zij willen graag een paar semi permanenten klaslokalen om deze doven kinderen meer en beter onderwijs te geven.

Verder blijven we onze oude projecten steunen.

Als u ons blijft helpen zal het zeker lukken. Ons motto blijft:

“VELE KLEINTJES MAKEN EEN GROTE”

St. Vrienden van Joseph.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *