De vakantie zit er weer op al is er natuurlijk wel weer het een en ander gebeurd. Zo zat ik vanmiddag gekluisterd aan de T.V. Onze grote vriend uit Kenia, Wesly Korir, liep samen met heel veel andere atleten de marathon in Rio. De eerste 30 km. liep Wesley Korir heel goed bij de kopgroep. Regelmatig werd zijn naam genoemd en dan is het leuk als je iemand kent waar je ook nog in Kenia mee samenwerkt. Jammer dat we hem op het eind niet meer zagen, maar hulde aan de lopers uit Kenia, zeker aan Kipchoge die deze marathon won. Er zijn meer prestaties geleverd in deze vakantie en wel door onze THEO die in Nijmegen de 4x 55 km liep in enorm warm weer. Hij heeft het uit gelopen en in totaal € 492,- bijeen gelopen als sponsortocht voor onze projecten in Kenia. Theo bedankt! Geweldig hoor. Ook hulde aan de andere lopers van de vierdaagse, want het was een zware tocht.

De beide Fathers Joseph Kimotho en Folkert Kruis waren samen voor 2 weken hier, gingen voor in de kerk en in het St. Jozefpark. U bent ze zeker tegengekomen.

Father Joseph is nu in Duitsland waar hij probeert hulp te krijgen bij de Duitse artsen voor zijn rug, want zijn conditie wordt er niet beter op. Father Kruis geniet van een welverdiende vakantie die hij nu echt heeft. Eindelijk met pensioen en dan mag je na 55 jaar hard werken als missionaris en bijna 81 jaar wel vakantie vieren, en dat heeft hij gedaan. Met heel veel dank aan de Fa. P. Hoogeboom die hem een leuk autootje te leen gaven, op diesel, dus reed hij heel voordelig en dat stond hem wel aan.

De beide Fathers kwamen niet zonder problemen naar Europa.

Zij hadden 2 dringende vragen om schoolgeld voor 2 studenten.

Dennis die dit jaar al op het voortgezet onderwijs zit had een sponsor waar hij heel blij mee was. Doch door omstandigheden was het voor deze persoon niet mogelijk Dennis nog langer te sponsoren, dat betekent voor hem dat hij als er geen sponsor gevonden is hij met december van school moet en niet verder kan studeren. Het gaat om een bedrag tussen de € 400,00 en € 500,00 per jaar, alleen schoolgeld. Dat is dan nog voor 3 jaar daarna kan hij naar de Universiteit en krijgt een beurs of lening. Misschien kunt u met een familie, een groep sporters of vrienden en vriendinnen deze jongen helpen.

Voor een meisje die met januari naar het voortgezet onderwijs gaat geldt hetzelfde. Ze kan goed leren maar de ouders kunnen het schoolgeld niet bij elkaar krijgen. Het is toch jammer dat deze 2 studenten door financiële problemen hun studie niet af kunnen maken.

Wie weet heeft U de oplossing!

St. Vrienden van Joseph, 26 augustus 2016.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *