De vakantie zit er weer op in Tuitjenhorn en langzaam maar zeker gaat alles weer beginnen, al hebben wij niet stil gezeten in de vakantie. Twee avonden hebben we traditie getrouw bollen gepeld bij de fam. Pronk. Het was midden in de vakantie maar toch waren er weer een aantal dames die gezellig een of twee avonden kwamen pellen.

De eerste avond waren er 20 dames en 2e avond iets minder maar toch ook weer even gezellig met zelfs 2 nieuwe pellers, dat is prima want hoe meer hoe beter.

Bollenpellen 2015 1024x684 Actueel Nieuws

Met veel dank aan de fam. Pronk dat we ook dit jaar weer 2 avonden welkom waren.

Het mooie is dat de volgende week een nieuwe waterbron gemaakt gaat worden waarvoor wij het geld overgemaakt hebben. Langzaam maar zeker komt er zo in ieder dorp water, wat toch de eerste behoefte is voor de mens.

In Kenia is de vakantie pas begonnen en zijn de studenten tot begin september thuis.

Sammy en Phylis zijn bij Rosemary omdat ze geen ouders meer hebben en Naomi is bij haar oude oma

in Cherigani Hills. Ook zij heeft geen ouders meer en kan zo een beetje haar oma helpen in huis en op het stukje grond waarop zij wat groenten en mais verbouwd.

In september beginnen ze aan hun laatste trimester en hopen zo in januari over te gaan, ik denk voor Sammy zijn laatste jaar. De twee dames zijn dit jaar gestart die hebben dus nog even te gaan.

Misschien heeft u ook Father Folkert Kruis gezien, hij is voor een vakantie en om zijn 80ste verjaardag te vieren in Nederland. Hij is nog niet klaar met zijn werk als algemeen overste van de Mill Hill organisatie in Kenia maar hoopt toch aan het eind van dit jaar het stokje over te geven aan zijn opvolger, al moet hij nog gekozen worden. Ook nu regelt hij nog veel via de computer en de telefoon. Wij gunnen hem straks een fijne tijd waarin hij zich uit kan leven in zijn hobby’s.

Stg. Vrienden van Joseph, 21 augustus 2015.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *