Zoals de meeste mensen bij het begin van een nieuw jaar goede voornemens maken hebben wij, de St. Vrienden van Joseph ook voor 2017 onze plannen gemaakt.

Zo willen wij in 2017 extra acties houden voor het District Hospital in Kitale. Dit i.v.m. ons 20 jarig bestaan als stichting. We willen graag zorgen dat er zeker één maar misschien wel twee nieuwe couveuses komen op de babyafdeling. Ook ga ik als ik in Kenia ben in gesprek met de directeur van deze afdeling om misschien nog meer voor de te vroeg geboren baby’s aan te schaffen of de afdeling op te knappen, want de leuze voor ons 20 jarig bestaan is:

“ONZE LEUZE—- WE GAAN VOOR EEN COUVEUSE”.

En wij hopen dat we dat kunnen realiseren naast onze vaste projecten.

We willen ook door gaan met het realiseren van nieuwe waterprojecten.

Het opstarten van een computerlokaal in de zwaarste gevangenis in Nairobi “ KAMITI” en onze lopende projecten zoals de straatkinderen – de doven school – Fadhili groep – studenten – Cafasso en voor het eerst de JIRANI MWEMA Botwa Women group te blijven steunen.

kip2 Actueel Nieuws

Dit jaar gaan we samenwerken met de MOVgroep in Tuitjenhorn. Dat is de vastenactie die al jaren actief is in ons dorp. Door extra acties mag de MOV groep in samenwerking met ons voor 3 jaar een eigen project indienen. We hebben gekozen om een Kippenfarm op te zetten voor Joseph Cafasso, zodat zij zichzelf via een businessplan in een paar jaar kunnen ontwikkelen als een rendabel bedrijf en helemaal zelfsupporting.

Zo gaan we tijdens de Vastentijd een sobere maaltijd organiseren, om aan te geven dat we hier best iets minder kunnen doen, om andere mensen die geen of weinig eten hebben te helpen. Ik hoor u al zeggen, “we kunnen toch geen eten brengen,” Dat klopt, maar door zelf iets soberder te eten houden we wel wat geld over om hen te helpen. U hoort de komende tijd wel meer over de Vastenactie i.s.w.m. de MOV groep.

De hutjes achter in de kerk hebben tijdens de Kerstdagen het mooie bedrag van ruim € 130,00 opgeleverd. Zo ziet u:

” Vele Kleintjes maken toch weer een grote.”

Hartelijk dank daarvoor.

Zelf hoop ik eind van de maand weer naar Kenia te gaan om onze projecten en de studenten te bezoeken. De uitslagen van de eindemens zijn er al en we kunnen trots zijn dat Martha een van onze gesponsorde studenten zo’n goede lijst had dat ze naar de Universiteit kan. Of dat financieel gaat lukken moeten we bekijken als ik daar ben. Maar ze kan echt heel goed leren. Dus houden we hoop.

Stg. Vrienden van Joseph, 13 januari 2017

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *