Het is niet te geloven, het is alweer november. Als ik dan terug denk zo’n 19 jaar geleden kregen wij de St. Vrienden van Joseph toestemming van het toenmalige parochiebestuur om in onze Parochie te starten met een foundationorganisatie.  Pastoor J. Timmer startte deze groep om Father Joseph Kimotho zijn grote vriend te helpen met zijn werk in de parochie “ Our Lady of Fatima” in Moiben. Dit betekent voor onze Stichting dat we in 1997 20 jaar bestaan. En u weet dat we in deze 20 jaar met uw financiële hulp heel veel hebben kunnen doen voor de medemens in Kenia.

In het stukje van 1 november 1997 schrijft pastoor J. Timmer:

Pastoor Timmer 741x1024 Actueel Nieuws

“Mijn goede vriend Joseph Kimotho is inmiddels weer vertrokken naar zijn parochie in Kenya en we zullen af en toe van hem horen maar nogmaals wil hij u heel erg bedanken voor wat u voor hem heeft gedaan en inmiddels hebben wij als parochie toegezegd hem te blijven gedenken in zijn werk, daarvoor is een commissie in het leven geroepen waar van de naam misschien zal zijn Vrienden van Joseph en daarmee hem wat helpen”

Dit was het eerste stukje over onze Stichting.

Dat is dus volgend jaar 20 jaar geleden. En we werken nog steeds met veel enthousiasme samen met u, voor de mensen die veel minder bedeeld zijn. Het komend jaar gaan we er een actie jaar van maken met allerlei evenementen en acties. Daar hoort u zeker regelmatig meer van.

We willen samen met het Vastenactiecomité een project opzetten om een grote kippenfarm op te richten in Cafasso. Dit doen we door:

Een eenvoudige maaltijd serveren omdat het vasten is.

De vastenzakjes en vastendoosjes voor school uitdelen en met Koningsdag “Het spel: Kip in een wip “samen met U spelen als afsluiting van de vastenactie.

Dan starten we met Hemelvaartsdag met de grote actie t.g.v. ons 20 jarig bestaan met de fietstocht.

Met onze grote actie willen we de kinderafdeling van het District ziekenhuis in Kitale helpen. Een nieuwe couveuse is daar hard nodig.

De eerste Communiegroep heeft al aangegeven weer een project van ons te willen steunen ook dat wordt dan de 20ste keer. Geweldig dat jullie dat iedere keer weer doen.

De volgende keer weer meer van onze acties, maar het wordt een feest het hele jaar.

Nu veel dank omdat u de hutjes in de kerk niet meer vergeet.! U weet: Vele kleintjes-maken één grote.

Stg. Vrienden van Joseph, 5 november 2016

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *