Deze week zaten we achter de computer om te proberen wat sponsors te zoeken voor het laboratoriumlokaal van de St. Mary High School voor meisjes in Kipsingori toen er een mailtje binnen kwam van het Huygens College in Heerhugowaard. Ze hadden een waterproject gehouden op school en wilde het geld wat over was, sturen naar een waterproject. Hun aandacht viel op onze stichting vanwege onze waterprojecten in Kenia. Direct hebben we gebeld naar dit college en ze wilde dit bedrag toezeggen voor een van onze waterprojecten in Kenia.

Wat een verrassing!

We hebben gebeld naar Wesly Korir, de Member of the parlement die de waterprojecten in Kenia regelt. Samen met onze Stichting hebben we een paar jaar geleden een boor aangeschaft om waterputten te maken. Zo hebben we al meer dan 6 putten geslagen met alle voorzieningen die erbij horen en een aantal grote water tanken gekocht om het water op te slaan. U ziet dus dat ook dit project onze volle aandacht heeft. Wesley Korir was heel blij toen hij hoorde dat we weer geld gekregen hadden voor een waterproject. Met de gift van deze school en nog een gift kunnen we weer 2 putten slaan. Hij heeft op dit moment 2 dorpjes die heel snel water nodig hebben omdat het in die gebieden erg droog is. Ik hoop dat hij gauw de begroting stuurt dus dat ze daar snel kunnen beginnen.

WP 20160204 14 05 49 Pro 1024x577 Actueel Nieuws
Verder krijgen we langzaam maar zeker het geld voor het laboratoriumlokaal bij elkaar zodat we hopelijk eind dit jaar met de afbouw van dit lokaal te kunnen beginnen. We hopen begin volgend jaar dit lokaal te openen.

U zult waarschijnlijk Father Folkert Kruis al gezien hebben, nu hij gepensioneerd is heeft hij wat meer tijd om zijn familie en kennissen te bezoeken. U zult hem dus regelmatig ook in Tuitjenhorn tegenkomen. Wij wensen hem een fijne vakantie toe.

St. Vrienden van Joseph, 3 juni 2016.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *