Het loopt niet altijd zoals we het graag willen, er gebeurde zo hier en daar nogal wat deze week. Zo kregen we ook een email van Loise. De dames van het vrouwengilde van weleer zullen haar nog herinneren. Jaren geleden hebben zij Loise gesponsord. Bij de ongeregeldheden van 2008 verhuisde zij met haar 2 kinderen naar Naivasha, waar ze nog steeds woont en een toekomst heeft opgebouwd met steun van een sponsor.

IMG 7006 890x1024 Actueel NieuwsDe kinderen zitten op een kostschool, omdat zij zelf daar niet voor kan zorgen. Ze is veel te jong met 2 van die pubers. Ze woont in een klein huisje op een beveiligde buurt en verkoopt 2e hands kleren. In het begin van de deur naar deur, nu heeft ze een plaatsje voor de supermarkt waar ze staat en verkoopt. Zo kan ze goed in haar onderhoud voorzien en met wat hulp redt ze het prima.

Maar nu de email. James is op een voortgezet onderwijs kostschool voor jongens en zit in het 2e jaar. Vorige week is de school en alles eromheen afgebrand, gelukkig geen slachtoffers maar hij is al zijn spullen kwijt en werd met wat hij aanhad thuis afgeleverd. Dat betekend voor zijn moeder Loise extra kleding, schoolspullen enz. En op zoek naar een andere school, wat niet zo gauw zal lukken vlak voor Kerst.

Mary komt na haar examen ook weer thuis. Zij doet dit jaar haar eindexamen van de lagere school, om dan in januari 2016 door te stromen naar het voortgezet onderwijs, wat ook weer extra kosten met zich meebrengt.

U ziet in Kenia gaat ook niet alles van een leien dakje en is onze hulp onmisbaar.

Daarom dank, ook voor uw gaven in de hutjes, waar de afgelopen maand het dubbele inzat van normaal. Heel veel dank daarvoor. Zo kunnen wij ons werk blijven voortzetten.

OPROEP!

Waarschijnlijk heeft u gehoord of gelezen dat onze slagerij : “ Het Hof van Blankendaal “stopt met het uitgeven van spaarzegeltjes. Heeft u nog een halve kaart die niet meer vol komt of losse zegeltjes, wilt u die bij ons in de brievenbus doen, anders gooit u ze toch weg en in samenwerking met Frank kunnen wij er geld voor krijgen. U kunt na 1 januari wel doorsparen maar dan via een pasje, u hoeft ze niet meer op te plakken en alles gaat automatisch. Veel gemakkelijker.

Wij danken Frank alvast voor zijn medewerking en hopen dat we na 1 januari veel volle kaarten aan hem kunnen geven. Dank voor uw medewerking.

St. Vrienden van Joseph, 14 november 2015

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *