Het was me het weekje wel. Wat een drukte en zoveel geld, we zijn er een beetje verlegen van.

Zoals we al lieten weten is de Vastenactie afgelopen met een prachtig resultaat. Naast de vasten maaltijd hadden we van de vastendoosjes op de St. Barbaraschool nog eens € 240,57 en daarbij kwam nog € 656,25 van de vastenzakjes en overschrijvingen, dus al met al een prachtig bedrag. Met dank aan de heren van de MOV groep voor hun hulp en medewerking. Er kunnen weer heel wat kippen in het hok.

Dan koningsdag, koud maar gezellig en ook toen gingen de kippen gesponsord door onze slager Frank van slagerij “t Hof van Blankendaal” in een wip naar de gokkers. Ongeveer 20 kippen gaan er deze week over de toonbank bij Frank. Ook Frank weer bedankt voor je spontane sponsoring. Dit was de laatste actie voor ons kippen project.

Ook de lege flessenactie is in volle gang en deze actie is voor de couveuse. Tevens de start van ons 20 jarig bestaan. Iedere week worden de bonnetjes eruit gehaald en zorgvuldig door Lyda verwerkt. Spannend want halen we de € 100,00? Altijd een weddeschapje. En Lyda wint het iedere keer weer. De € 4000,- die zo’n apparaat kost hebben we nog niet bij elkaar, dat kan ook niet, daar doen we het hele jaar over, maar wekelijks ruim € 100,00 telt lekker op.

Het houdt niet op want 14 mei doen 15 leerlingen van groep 4 hun eerste Communie en samen met alle klasgenootjes van groep 4 hebben ze paaseitjes verkocht, ook voor de couveuse. Op 14 mei mogen we dan de cheque ontvangen. Geweldig! Groot en klein denkt en doet met ons mee.

Zo stappen we 25 mei met Hemelvaartsdag samen op de fiets. Ook deze bijdrage gaat naar het District Hospital in Kitale voor instrumenten zoals een couveuse voor de babyafdeling. U hoort hier zeker nog meer van maar houdt deze datum alvast vrij. We starten bij de Hoge Akker, (basisschool) tussen 13.00 uur en 13.30 uur. Theo heeft weer een prachtige route uitgestippeld. Dit jaar blijven we aan deze kant van het kanaal en de koffie en thee staan weer klaar. Na afloop vanwege ons 20 jarig bestaan een kleine attentie.

Dan lopen er een aantal heren en dames uit Tuitjenhorn en omstreken mee met de 40 MM gehuld in een T-shirt van onze stichting. Jaarlijks worden wij door de 40 MM gesponsord.

Met de Rabofietstocht en het bollen pellen in het verschiet sluiten we de eerste acties af om even op adem te komen en dan weer met frisse moed te starten met onze nieuwe acties.

Vanaf deze plaats willen we Greet van harte beterschap wensen na de operatie van haar heup.

Dank voor alle aandacht en steun die u mensen uit Tuitjenhorn e.o.ons iedere keer weer geeft.

Stg. Vrienden van Joseph, 5 mei 2017.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *