HOERA! HET DAK ZIT EROP!.

Dat goede bericht kregen we afgelopen week uit Kenia. Na wat troebels was het geld via de Wilde Ganzen toch aangekomen bij ons partnercomité het Bisdom Kitale in Kenia.

Father Kruis was na zijn aankomst in Kenia na een week naar Kitale gereden om te kijken hoe het zat met het geld dat aangevuld door de Wilde Ganzen aangekomen moest zijn. Dat klopte.Hij vroeg de Aannemer Benjamin Safuna te komen om een plan van aanpak te maken en zo in 3 fases de bouw te realiseren. Het eerste gedeelte is nu klaar. Het dak zit erop!

Volgende week begint de aannemer aan de ramen en deuren. Dan is het wind en water dicht en kan hij als laatste de inrichting realiseren. Hij heeft mij beloofd het eind januari op te leveren zodat we het begin februari als ik daar waarschijnlijk ben het officieel te openen. Dat wordt weer een groot feest.

Als goede doel nummer 2 kreeg ik de foto’s van de realisering van de waterprojecten, 2 nieuwe waterputten. Eén bij de St. Marks Highschool voor meisjes en de tweede bij de lagere school in Karara.

Beide in de parochies van Kaplamai in Cheregani hills de plaats waar Father Folkert kruis ruim 10 jaar gewerkt heeft. Men boort daar de putten bij de scholen zodat de leerlingen het water mee naar huis kunnen nemen als de lessen ten einde zijn.

Dit geld kregen we van een goede sponsor en van het Huygenscollege uit Heerhugowaard. Vanuit onze stichting kunnen we niet alles doen en daarom zijn we heel dankbaar aan de mensen die ons extra helpen. Water is en blijft heel erg nodig.

Ook hadden we deze week een vergadering met de St. Vrienden van Joseph en mochten wij Mariosé Huits als nieuw lid van onze stichting welkom heten, we zijn heel blij met haar inbreng, wat fris bloed in de organisatie kan geen kwaad na bijna 20 jaar bezig te zijn voor Kenia projecten. Zij is er een paar jaar terug geweest en weet hoe het werkt in Kenia en dat je geduld moet hebben met alles wat je daar wilt realiseren Ook hopen we dat nog meer jonge mensen zich aansluiten bij onze groep zodat ons werk nog jaren voortgezet kan worden.

Wij hopen en vertrouwen op uw hulp. Daarom, a.u.b., vergeet als u in de kerk komt de hutjes niet.

Uw kleine geld is voor ons veel waard. Want ons motto is nog steeds:

IMG 20161001 WA0011 1024×614 Actueel Nieuws

VELE KLEINTJES – MAKEN EEN GROTE !

St. Vrienden van Joseph, 8 oktober 2016

Hierbij een foto van de realisering van het waterproject in Karara op de lagere school aldaar.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *