Op zondag 22 oktober a.s. zal het Jambokoor een viering in de St.Jacobuskerk opluisteren waarin de stichting “Vrienden van Joseph” centraal staat. Het Jambokoor bestaat sinds oktober 1991 in West-Friesland. De naam “JAMBO” betekent zoveel als “Hallo”. Men zingt uitsluitend Afrikaanse liederen.

Missionaris Kees Spil uit Zuidermeer, die werkte in Uganda, werd in 1988 op zijn missiepost vermoord, een grote schok voor zijn familie, de inwoners van Zuidermeer en ieder die hem kende.

Sindsdien werd er elk jaar een herdenkingsdienst gehouden in de kerk van Zuidermeer.

Vanuit het bestaande koor Vivace kwam het idee om tijdens zo’n viering een aantal Afrikaanse liederen te zingen. Enthousiast geraakt door de sfeer en het niveau van het koor kwamen er uit West Friesland vele verzoeken om mee te mogen zingen. Vanuit dit feit werd het Jambokoor opgericht dat zorgt voor een warme, bruisende maar ook ontroerende sfeer d.m.v. zang, dans en cultuuroverdracht. De koorleden dragen allen Afrikaanse kleding.

foto Jambo koor nieuw 2015 1024x731 Actueel Nieuws

 

 

Onder de stimulerende leiding van dirigent Teun Steur en begeleid door een eigen combo zingt dit ruim 60 leden tellende koor 7 à 8 x per jaar in vieringen en geeft concerten. De teksten van de liederen komen uit diverse Afrikaanse landen en bevatten verschillende Afrikaanse talen en dialecten.

Het repertoire bestaat uit religieuze liederen, een wiegelied, waslied, verjaardagslied, het Zuid-Afrikaanse volkslied en weer andere handelen onder meer over de martelaren van Uganda.

Het trotse volkslied roept nog steeds emoties op.

In 2016 bestond het koor 25 jaar!

Tijdens het optreden wordt uitleg gegeven over de inhoud van de liederen.

 

De viering in de S. Jacobuskerk begint om 10.00 uur.

U bent van harte uitgenodigd!

St.Jacobus de Meerdere kerk, Dorpsstraat 39,  1747 HA Tuitjenhorn

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *