Vorige keer schreef ik over het project Kipsingori. Een laboratorium klas op een middelbare school, speciaal voor meisjes.

Omdat we nu zelf niet in de gelegenheid zijn naar Kenia te gaan en de Wilde  Ganzen nog een aantal vragen hadden, is Father Folkert Kruis voor ons, zo’n 250 km van zijn woonplaats dit weekend naar Kisingori afgereisd om daar voor ons antwoord te krijgen op de vragen van de Wilde Ganzen. Ook bezoekt hij tevens onze projecten daar. U ziet we houden contact met ons werk daar.

P1130675 1024x768 Actueel NieuwsWij hopen dat dit lukt, zodat de aanvraag weg kan en de wilde Ganzen ons nu willen helpen, dit te realiseren omdat ook daar goed en algeheel onderwijs gegeven kan worden, zodat ze een volledig examen af kunnen leggen. Onderwijs in ontwikkelingslanden is nu eenmaal heel hard nodig voor de ontwikkeling van het hele land. Zeker voor meisjes die nog altijd achtergesteld worden bij de jongens.

En omdat onderwijs zo belangrijk is hebben we via sponsors ook een aantal studenten die nu op de colleges zitten. Een van hen is Sammy, u heeft al meer van hem gehoord. Sammy heeft kinderverlamming gehad en daardoor kan hij moeilijk lopen, maar met stokken redt hij zich best. Hij zit nu in de 2e klas voor de opleiding computerdeskundige Hij heeft al stage gelopen bij een suikerfabriek in Momias met een prachtig getuigschrift. Ook zijn de bedrijven verplicht om lichamelijk gehandicapte op te nemen in hun bedrijf als hij volgend jaar zijn diploma heeft. Nu heeft Sammy een 2e hands computer gekregen waar hij erg blij mee is, alleen is het probleem nu dat de accu niet meer oplaadt. U denkt misschien dat is niet zo erg, dan stop je hem in het stopcontact, dat zou hier geen probleem zijn, op sommige plaatsen in Kenia ook niet, maar regelmatig valt dan toch de stroom uit en dan is hij uitgewerkt. Deze uitval kan soms een uur – een dag en zelf een paar dagen duren. Wij zoeken nu naar een goede laptop waar hij zijn studie op af kan maken.

 

Heeft u thuis, of in uw bedrijf nog een goede werkzame laptop maar gaat hij te langzaam of is hij niet meer up to date, Sammy zou hier heel blij mee zijn. In januari ga ik weer die kant op en wil hem graag voor hem meenemen. Wilt U helpen zoeken, misschien bij vrienden of relaties? Wij horen het graag van u.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *