Schreven we de vorige keer nog dat onze laatste actie in aantocht is, kunnen we u nu melden dat als u dit leest, de eerste 2 dagen alweer volop bollen gepeld zijn voor ons project in Kitale.

Waarschijnlijk zijn er onder u mensen die ook een handje willen helpen, graag? Bel even naar een van onze stichtingsleden, u bent van harte welkom, want het is jammer dat er enige dames afgevallen zijn. Het gaat om een paar uurtjes overdag of in de avond, samen zorgen we dan weer een aardig bedrag bijeen te pellen voor de couveuse.

Dat het goed gaat met de financiële middelen voor de couveuse is zeker, afgelopen tijd kregen we nog een prachtige schenking die we ook voor de couveuse mochten gebruiken, dat betekent dat we nu over de helft van het bedrag heen zijn, dus met vereende krachten moeten we het redden, geweldig toch!

Dan hebben we nog een heel goed bericht. De laboratorium klas in Kipsingori is klaar en zal na de vakantie in gebruik worden genomen. Een prachtig lokaal wat we ook samen met de wilde ganzen tot stand gebracht hebben. Fantastisch! Al duurde het wat langer omdat de aannemer een ernstig auto ongeluk gehad heeft, gelukkig is het klaar en knapt Benjamin de aannemer weer op. Hij is uit het ziekenhuis loopt nog met stokken maar kan zijn werknemers wel aan het werk zetten en de werkzaamheden in de gaten houden.

fotolab 750x1024 Actueel Nieuws

Met Father Joseph Kimotho gaat het langzaam beter, al wil de ontsteking in zijn linkerbeen nog niet echt overgaan, veel rust en veel medicijnen moeten zorgen dat het de goede kant opgaat. Hij woont weer op zijn oude stek, een mooi huis waar hij op moet passen. Het is van een vriend van hem uit Amerika, die jaarlijks in Kenia op vakantie komt en als hij weer weg is mag Father Joseph daar wonen en op het huis passen. Voor zijn verzorging heeft een hij een man die voor hem kookt het huis schoon houdt de boodschappen doet en in zijn kleine tuintje aardappelen en mais verbouwd. Prachtig toch. Wel hopen we dat hij weer gauw de oude is.

Na het bollen pelen gaan ook wij met vakantie om weer nieuwe energie op te doen om samen onze projecten te blijven helpen.

Voor iedereen die op weggaat een fijne en veilige vakantie, en voor de thuisblijvers rust en gezelligheid.

St. Vrienden van Joseph, 1 juli 2017

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *