Ook hier beginnen de scholen weer en voor de hoogste klassen van het voortgezet onderwijs de examens. In Kenia is dat allemaal alweer voorbij en moesten de examen kandidaten na de uitslag van hun examen op zoek naar vervolg onderwijs.

Dat is in Kenia niet gemakkelijk want iedere school wil de kandidaten met de hoogste cijfers. Toch is het onze 3 studenten weer gelukt een goede school te vinden. Zo gaat Viktor naar het Seminarie van de fathers van Mill Hill. Phylis naar een college in Nairobi waar ze voor medisch secretaresse gaat leren en Naomi  gaat naar een college in Kakamega waar ze gaat leren voor secretaresse. Sammy heeft met goed gevolg zijn stage voltooid en gaat weer terug naar het college in Eldoret waar hij door gaat met zijn computer opleiding. Voor deze gehandicapte studenten is het moeilijk een goede opleiding te vinden, waarin zij na hun school goed werk kunnen vinden zodat ze zichzelf kunnen onderhouden.

p1130370 768x1024 Actueel Nieuws

 Actueel Nieuws

Het was een heel gedoe om iedereen op een goede school te krijgen, maar dankzij  Father Joseph Kimotho is het toch weer gelukt. Hij heeft voor deze gehandicapte studenten veel werk verzet om ze op een goede school te krijgen. Nu maar hopen dat het lukt.

Viktor – Phylis en Sammy worden gesponsord door mensen uit onze omgeving, voor Naomi was het even een probleem, maar dankzij uw spontane hulp kon zij ook naar een college. Ze is u dan ook erg dankbaar. Nu maar afwachten of alles een beetje wilt lukken, deze studenten doen in ieder geval hun best dit diploma te halen.

Wij hopen dat u ons blijft helpen, en als het weer meezit hopen we op een prachtige fietstocht met Hemelvaartsdag, zodat we ons werk kunnen blijven volhouden. Als u dit leest is de fietstocht al geweest en in de volgende Aftrap zullen we zeker het resultaat vermelden.

Vriendelijk groet,

Stg. Vrienden van Joseph, 16 mei 2015.

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *