Vorige week waren we op bezoek in Hilversum bij de Wilde Ganzen. We probeerden sponsorgeld bijeen te krijgen voor een van onze projecten.

Niet voor de waterprojecten want dat loopt als een zonnetje, steeds meer mensen kunnen genieten van schoon water. Maar we hebben meer projecten zoals U weet, o.a. de St. Maryschool in Kipsingori waar een laboratorium classroom gebouwd moet worden. De St.Maryschool is een voorgezet meisjes- kost – school, de meisjes slapen daar dus ook. En waarom?

p1130032 1024x768 Actueel Nieuws

Deze meisjes moeten ‘s morgen en ‘s avonds meer dan een uur lopen. Het is dan al donker. U heeft zeker een paar weken geleden in de krant gelezen, hoe moeilijk het voor de meisjes is in Kenia. Het is in donker niet veilig op de wegen, door al het manvolk wat daar loopt. En komen ze thuis dan moeten ze nog helpen in de huishouding, er is dan weinig tijd voor huiswerk. Daarom hebben we beloofd deze school te helpen. U zult zeggen dan eerst maar een slaapzaal, maar ze slapen in een maisstore, dat is geen probleem, maar de ouders sturen hun kinderen er alleen heen als er goed onderwijs wordt gegeven en dan is een laboratorium – classroom een van de vereisten, omdat ze dan hun totale examen kunnen doen.

Dus zijn we op pad om geld bijeen te brengen voor dit project.

Bij de Wilden Ganzen is ook het een en ander veranderd, dat houdt in dat we via acties veel geld bijeen moeten brengen wat hun dan weer aanvullen met de helft van dit bedrag. Een grote verandering dus. Maar we zijn blij dat we daar een goed gesprek en een goede uitleg van de mogelijkheden gehad hebben. Dus nu aan de slag.

Het CDF, dat is een organisatie van de regering en die heeft al  € 20.000 aan materiaal gegeven, dat betekent dat de bouw ervan klaar is tot aan de dakrand, maar dat de aannemer nog betaald moet worden voor het werk en dat het ook nog afgebouwd moet worden. De aannemer moet nu een nieuwe begroting maken voor de afbouw van het lokaal en wij moeten proberen via acties zoveel mogelijk geld bijeen te brengen. Daarna kunnen we het weer opnieuw aanvragen. Dus werk genoeg aan de winkel.

Mocht u geld overmaken wilt u dan tot nader bericht ”KIPSINGORI” erbij zetten, Dit geldt ook voor onze vaste donateurs. Wilt u dit in uw overmaking veranderen. Bij voorbaat dank.

Stg. Vrienden van Joseph. 2 oktober 2015

0 replies

Leave a Reply

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *